fbpx

Κουφώματα αλουμινίου

Update Περιεχομένου 2/3/2022

Τιμές κουφώματα αλουμινίου ανα κούφωμα

Τα προϊόντα μας είναι σε μεγάλη ποικιλία 

κουζινόπορτα

Εξυπηρετούμε όλες περιοχές της Ελλάδος και ιδιαίτερα Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική Τ. 2311 82 80 82
 

Εταιρίες - κατασκευαστές αλουμινίων που συνεργαζόμαστε

Παρακάτω έχουμε δημιουργήσει ένα χρήσιμο περιεχόμενο για την καλύτερη επιλογή κουφωμάτων αλουμινίου

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτά που κάνουν τα κουφώματα αλουμίνιου την σωστή επιλογή;

Το υλικό κατασκευής

Το αλουμίνιο ως υλικό φέρει μοναδικές ιδιότητες. Είναι συμπαγές, κατά βάση ανακυκλώσιμο, έχει υψηλή αντοχή στην θερμότητα, επομένως δεν καίγεται εύκολα και το σημαντικότερο δεν παρουσιάζει φθορές ή αλλαγές στο χρώμα και στην επιφάνεια του (ηλιακή ακτινοβολία).

Έτσι και σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν καίγονται.

Το υλικό κατασκευής τα κάνει ιδιαίτερα ανθεκτικά στον αέρα, τον παγετό, τη βροχή, το χαλάζι, τη χιονόπτωση και την παρατεταμένη ζέστη, μη παρουσιάζοντας την οπουδήποτε διάβρωση.
Επίσης, το κουφώματα αλουμινίου έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, χαρακτηρίζεται από ανθεκτικότητα και έχει εξίσου μεγάλη αντοχή στις έντονες καιρικές συνθήκες, πράγμα που το καθιστά ως υλικό ιδανικό και για περιοχές με έντονες κλιματικές αλλαγές.

Οι μηχανικές ιδιότητες επίσης παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα των χρόνων.
Ένα ακόμη εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό των είναι ότι φέρουν υψηλή μηχανική αντοχή και αυτό αφορά και τα εξώφυλλα είτε πρόκειται για συρόμενα κουφώματα αλουμινίου, παντζούρια είτε για ρολά. 

Τα κουφώματα αλουμινίου είναι κατάλληλα για κάθε είδος κτιρίου

Θεωρούνται μια από τις ιδανικότερες επιλογές για κάθε είδος κτιρίου. Η δημοφιλία ήταν πάντα στα ύψη αλλά ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες τα επιλέγουν για την ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση της κατοικίας, του εξοχικού, του γραφείου ή της επιχείρησης.

Αν η ιδιοκτησία βρίσκεται κοντά σε βουνό είναι η ιδανική επιλογή για την θωράκιση και ενεργειακή αναβάθμιση της.

Υψηλή αισθητική και σύγχρονο design

Ένας ακόμη λόγος που καθιστά την καλύτερη επιλογή για την αναβάθμιση είναι η υψηλή αισθητική.

Η ποικιλία που παρουσιάζουν σε σχέδια, χρώματα και στυλ είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα, ακόμα και των πιο απαιτητικών.

Το σύγχρονο design και οι προσεγμένες γραμμές ταιριάζουν εξαιρετικά σε κάθε σύγχρονο σπίτι, ενώ αποτελούν μοναδική επιλογή και για την αναβάθμιση και ανακαίνιση της κατοικίας.
Το χαρακτηριστικό αυτό προσφέρει την δυνατότητα να επιλέξετε το κατάλληλο στυλ και για την δική σας διακόσμηση.

Υψηλή ασφάλεια

Τα συστήματα αλουμινίου χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής για αυτό και συνιστούν μια σημαντική και διαχρονική επένδυση για την κατοικία παρά το υψηλό κόστος. Πέρα από αυτό όμως συνιστούν μια επένδυση για την προστασία.

Λειτουργούν με ειδικούς, εξελιγμένους και σύγχρονους μηχανισμούς που αποτρέπουν την οποιαδήποτε διάρρηξη ή παραβίαση της κατοικίας.

Το στοιχειό αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς το σπίτι μας αποτελεί και το καταφύγιο μας και τοποθετώντας κουφώματα αλουμινίου οι πιθανότητες παραβίασης είναι μηδαμινές.

Ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό που φέρουν και το οποίο τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι οι ελάχιστη συντήρηση που απαιτούν. Το αλουμίνιο δεν αλλοιώνεται μετά από κάποιο χτύπημα ή με το πέρασμα των χρόνων.
Στην επιφάνεια τους δεν θα παρατηρήσετε καμία αλλαγή ως προς το χρώμα, δεν σκουριάζουν, δεν ξεθωριάσουν ή αποφλοιώνονται λόγω των διαφόρων καιρικών συνθηκών, όπως τον άνεμο ή τη βροχή.

Επιπλέον, δεν παρουσιάζουν ρωγμές, δεν φουσκώνουν, δεν διογκώνονται και δεν διαβρώνονται.
Τέλος, δεν παρατηρείται καμιά αλλαγή και αλλοίωση στα δομικά στοιχεία, ούτε παρουσιάζονται ρωγμές.

Έτσι λοιπόν και τα έξοδα συντήρησης είναι σχεδόν μηδενικά. Το καθάρισμα τους δεν θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα ούτε θα κουράσει διότι λίγο σαπούνι, νερό και ένα καθαρό πανί είναι ότι χρειάζονται για να παραμείνουν άψογα όλες τις εποχές του χρόνου. Για τους λόγους αυτούς λοιπόν και δεν έχουν έξοδα συντήρησης με το πέρασμα των χρονών.

Ενεργειακή απόδοση όλες τις εποχές του χρόνου

Φυσικά και ένας από τους βασικότερους και καθοριστικότερους λόγους για τους οποίους επενδύουμε σε ποιοτικά κουφώματα και πιο συγκεκριμένα σε κουφώματα αλουμινίου είναι η υψηλή θερμομόνωση και η ενεργειακή απόδοση που προσφέρουν στον χώρο μας.

Το σπίτι θα είναι ζεστό και ενεργειακά αποδοτικό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Μειώνοντας έτσι και τα ενεργειακά κόστη στους λογαριασμούς του ρεύματος.
Επίσης, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μπορείτε να τοποθετήσετε και θερμοδιακόπτη ώστε να εξασφαλίσετε υψηλά επίπεδα θέρμανσης και ψύξης ανάλογα με την εκάστοτε εποχή. Αυτό σας προσφέρει επομένως ταυτόχρονα εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και χρημάτων.

Πιο συγκεκριμένα αναφορικά με τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αυτά είναι ευρέως γνωστά στο εμπόριο ως ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου.

Τα κουφώματα αλουμινίου αυτά ξεχωρίζουν για το ειδικό μονωτικό υλικό, συνήθως το πολυαμιδίου, το οποίο ενισχύει το κούφωμα και δεν επιτρέπει μεγάλη μεταφορά ενέργειας μέσα από το προφίλ του αλουμινίου. Με το υλικό αυτό τα επίπεδα θερμομόνωσης καθώς και ηχομόνωσης είναι σαφώς υψηλότερα από ένα απλό κούφωμα αλουμίνιου.

Το υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον

Το αλουμίνιο ως υλικό είναι ανακυκλώσιμο, φιλικό προς το περιβάλλον και μη τοξικό. Τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά ειδικά την περίοδο που διανύουμε όπου οι επιλογές μας πρέπει να γίνονται με γνώμονα τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, το αλουμίνιο είναι ένα βιώσιμο υλικό, με μηδενικές επιπτώσεις για την ανθρώπινη υγεία και ένα οικολογικό υλικό που ικανοποίει όσους είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και ακολουθούν ή θέλουν να ακολουθήσουν μια οικολογική συνείδηση επενδύοντας σε ένα «πράσινο» και έξυπνο σπίτι.

Υψηλά επίπεδα ηχομόνωσης

Τα κουφώματα αλουμινίου πέρα από την μόνωση που προσφέρουν σε ένα σπίτι συνδυάζουν επίσης και υψηλά επίπεδα ηχομόνωσης. Στοιχειό καταλυτικό ειδικά αν μένετε σε μεγάλες πόλεις και θέλετε να προστατευτείτε από εξωτερικούς ενοχλητικούς και έντονους ήχους.

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι με την επιλογή που κάνουμε αναβαθμίζουμε το σπίτι μας αλλά και την ποιότητα ζωής μας μέσα σε αυτό. Εξασφαλίζοντας ηρεμία και χαλάρωση από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Σε ποια είδη χωρίζονται τα κουφώματα;

Ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου

Τα ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν τα πιο δημοφιλή κουφώματα.

Τα επιλέγουν πολλοί ιδιοκτήτες για την κατοικία, με αυτά να φέρουν ένα σύγχρονο ύφος και σχεδιασμό. Το είδος αυτό κουφωμάτων αλουμινίου  κατασκευάζεται με ένα, δύο ή και παραπάνω φύλλα. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ο τρόπος με τον οποίο ανοίγουν, από εκεί και η ονομασία ανοιγόμενα.

Ανοίγουν λοιπόν, είτε κλασικά σαν πόρτα είτε με ανάκληση.


Αν η κατοικία βρίσκεται σε μια περιοχή όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και θέλετε να επιτύχετε όσο το δυνατόν υψηλότερα επίπεδα σε θερμομόνωση, τα ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου είναι η ιδανικότερη και καταλληλότερη επιλογή για εσάς, με τον σχεδιασμό τους να επιτρέπει και υψηλά επίπεδα στεγανότητας.
Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στην αγορά ως μια ασφαλή και εγγυημένη επιλογή σε κουφώματα αλουμινίου.

Φέρουν πολλά πλεονεκτήματα ανάμεσα στα οποία είναι και η ασφάλεια που παρέχουν στην οικία όταν αυτά κλειδώνουν, οι μονωτικές ιδιότητες και η υψηλή αντίσταση και αντοχή τους στην υγρασία.

Επίσης, θα τα βρείτε σε μια μεγάλη γκάμα επιλογών ενώ σε αυτά μπορούν με άνεση να εφαρμοστούν σήτες και παντζούρια είτε συρτά είτε με ρόλο.


Συρόμενα κουφώματα αλουμινίου

 Το δεύτερο είδος κουφωμάτων αλουμινίου, εξίσου διαδεδομένο, είναι τα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου. Το βασικό χαρακτηριστικό που φέρουν τα συρόμενα κουφώματα είναι οι μηχανισμοί οι οποίοι αποτελούνται κατά βάση από ράγες οι οποίες σέρνουν και οδηγούν τα κουφώματα. Αυτά ανοίγουν επομένως σέρνοντας το μετακινούμενο κομμάτι. Τα κουφώματα αλουμινίου αυτά χωρίζονται σε δύο υποκατηγορίες και αυτές είναι: Τα συρόμενα χωνευτά και τα συρόμενα επάλληλα κουφώματα.

  • Συρόμενα χωνευτά κουφώματα αλουμινίου : Αυτά τα κουφώματα έχουν την δυνατότητα να εξαφανίζουν τα φύλλα του κουφώματος τελείως όταν αυτά ανοίγουν με την συμβολή μιας τοιχοποιίας. Στην ουσία τα κουφώματα αλουμινίου αυτά σέρνονται και καταλήγουν μέσα στον τοίχο εξοικονομώντας αποτελεσματικά χώρο.
  • Συρόμενα επάλληλα κουφώματα αλουμινίου : Τα κουφώματα αυτά ακολουθούν τον ίδιο τρόπο λειτουργίας με τα επάνω αλλά πάντα το μισό κούφωμα παραμένει κλειστό. Έτσι το ένα φύλλο σέρνεται και μπαίνει πίσω από το άλλο για να ανοίξει το κούφωμα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να υπάρχουν πάνω από 2 φύλλα, εφόσον το επιθυμείτε.

Κουφώματα αλουμινίου με ρολά

Ένα ακόμη είδος κουφωμάτων αλουμινίου είναι αυτά με ρολά. Επίσης αρκετά διαδομένη κατηγορία κουφωμάτων που επιλέγετε από πολλούς ιδιοκτήτες. Στην ουσία αφορά τα κουφώματα αλουμινίου τα οποία συνοδεύονται από ένα ρόλο. Όσον αφορά το άνοιγμα του κουφώματος και του πατζουριού στο είδος αυτό, αυτό γίνεται με την συμβολή ενός μηχανισμού. Πιο συγκεκριμένα, το πατζούρι κατεβαίνει και μαζεύεται με την βοήθεια ενός μηχανισμού και κουτιού το οποίο μαζεύει το πατζούρι σε ρολό.

Όποια επιλογή και αν κάνετε γνώμονα σας πάντα θα πρέπει να έχετε αυτό το είδος που ανταποκρίνεται καλυτέρα στις καθημερινές σας ανάγκες και λειτουργίες και φυσικά συνδυάζει τα περισσότερα θετικά χαρακτηριστικά.


>
Μετάβαση στο περιεχόμενο