fbpx

Πόρτες Ασφαλείας

Έχετε αποφασίσει να επενδύσετε σε μια πόρτα ασφαλείας για το οίκημα σας ή την επιχείρηση σας χωρίς να γνωρίζετε ποια είναι η κατάλληλη για εσάς;

Θα λέγαμε πως είναι απολύτως φυσιολογικό. Η επιλογή μιας πόρτας ασφαλείας είναι ένα ενδιαφέρον ζήτημα που απαιτεί θα λέγαμε αρκετή μελέτη.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να μελετηθούν κατάλληλα ώστε να έχουμε τη βέλτιστη δυνατή επιλογή. Από την επιλογή υλικών κατασκευής, έως και την τοποθέτηση μεσολαβούν αρκετά στάδια που θα χρειαστεί να εξεταστούν.

Σκοπός μας είναι να παρατεθούν παρακάτω όλοι οι παράγοντες ώστε να δημιουργηθεί ένας ολοκληρωμένος οδηγός αναφορικά με το τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή μιας πόρτας ασφαλείας. 

Σαφώς για τo συγκεκριμένο προϊόν η αγορά διαθέτει μια μεγάλη γκάμα πορτών, με ποικιλία χαρακτηριστικών και με ένα ευρύ κοστολόγιο.

Κοινά υλικά όπως το ξύλο ή ο χάλυβας καθώς και εξεζητημένα κράματα μετάλλων διαφοροποιούν το κοστολόγιο της πόρτας, το οποίο μπορεί να ξεκινήσει από μερικές εκατοντάδες και να καταλήξει σε μερικές χιλιάδες ευρώ.

Θα λέγαμε πως η επιλογή πόρτας απαιτεί αποφασιστικότητα καθώς θεωρείται ως μια σπουδαία επένδυση για εσάς και το ακίνητο σας.

Βέβαια για την καλύτερη προσέγγιση, θα πρέπει να τεθούν αρκετά ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν ώστε να καταλήξουμε στη πόρτα ασφαλείας που μας ικανοποιεί. Το πρώτο ερώτημα που τίθεται και πρέπει να αναφερθεί είναι :

Τι κάνει μια πόρτα να είναι ασφαλής;

Το ακούμε τόσο συχνά αλλά γνωρίζουμε πραγματικά ποια είναι η παροχή ασφάλειας μιας πόρτας; Η λέξη ασφάλεια στη συγκεκριμένη περίπτωση θα λέγαμε πως έχει δύο σκέλη.

Σαφώς το πρώτο που αντιλαμβανόμαστε, πρόκειται για την αντοχή της πόρτας από πιθανή απόπειρα παραβίασης (υλικά κατασκευής, κλειδαριά κλπ).

Αυτό ως γνωστό είναι το μείζων ζητούμενο καθώς πρόκειται για τον κύριο λόγο που θα προβούμε στην διαδικασία αγοράς. Φυσικά όμως δεν πρέπει να παραβλέψουμε και η ασφάλεια που πρέπει να παρέχει η πόρτα μας στις στην περίπτωση πυρκαγιάς όπως επίσης και στις καιρικές συνθήκες αν αυτό απαιτείται.

Ολοκληρώνοντας λοιπόν την εισαγωγική αναφορά του όρου ασφάλεια, ως επόμενο βήμα είναι σκόπιμο να αποσαφηνιστεί από ποια στοιχεία αποτελούνται οι πόρτες και πώς αυτές διακρίνονται.

Τι κάνει μια πόρτα να είναι ασφαλής

Δομή πόρτας

Οι πόρτες ασφαλείας αποτελούνται από πολλά επίπεδα. Σκεφθείτε ότι πρόκειται για το συνδυασμό πολλών επιστρώσεων οι οποίες, η μια επικαλύπτει την άλλη και δημιουργούν την ολοκληρωτική μορφή της πόρτας. Υπάρχει βέβαια ο τεχνικός διαχωρισμός μεταξύ εξωτερικής δομής, δηλαδή σε αυτή που έχουμε οπτική επαφή και στην εσωτερική δομή δηλαδή στην δομή που δεν μπορούμε να έχουμε οπτική επαφή.
Οπότε σε αυτό το σημείο θα μπορούσαμε να δώσουμε τους παρακάτω ορισμούς για τα επίπεδα που αποτελούν την δομή της πόρτας:


•Ότι περιέχεται εσωτερικά στη πόρτα το οποίο δεν είναι εμφανή σε εμάς ονομάζεται επίπεδο θωράκισης η αλλιώς “security frame”.
•Τα υλικά που περιβάλλουν τα επίπεδα θωράκισης και είναι ορατά σε εμάς ονομάζονται επένδυση.


Έχοντας ξεκαθαρίσει αυτά τα δυο επίπεδα μας είναι πλέον πιο αντιληπτή η διαδικασία κατασκευής της πόρτας.

Επι της ουσίας όμως όταν έρθουμε στην θέση αγοράς, θα χρειαστεί να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα.

 

1ων Τι επίπεδα θωράκισης είναι κατάλληλα για την περίπτωση μου;
2ων Από τι υλικό να δομηθεί η επένδυση της πόρτας;


Πολλοί από εσάς πιθανόν πανικοβάλλεστε με τέτοιου είδους ερωτήσεις καθώς δεν ξέρετε τι να απαντήσετε.


Γι’ αυτό βρισκόμαστε εμείς εδώ ώστε να λύσουμε όλες σας τις απορίες και να απαντήσουμε σε τυχόν νέα ερωτήματα.
Από τα βασικότερα στοιχεία για την επιλογή μιας αξιόπιστης θωρακισμένης πόρτας είναι η ίδια η θωράκισή της. Δύο είναι οι συνηθέστεροι τύποι θωράκισης, μονή ή διπλή. Σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζονται και τριπλής αλλά πρόκειται για σπάνιες περιπτώσεις.

Δομή πόρτας ασφαλείας

Δομή πόρτας ασφαλείας

Μονή θωράκιση

Συνήθως αποτελείται από μια μονοκόμματη επένδυση ( εξωτερική πλευρά πόρτας ) και από 1 έως 3 νεύρα (εσωτερική πλευρά πόρτας). Με τον όρο νεύρα αναφέρονται τα εσωτερικά επίπεδα ή αλλιώς επιστρώσεις της πόρτας. Παρακάτω σας παραθέτουμε επιγραμματικά μια λίστα με το σύνολο των υλικών που συντελούν μια πόρτα ασφαλείας μονής θωράκισης.


1.Εξωτερική επένδυση
2.Εξωτερικό φύλλο
3.Εσωτερική ενίσχυση
4.Εσωτερική επένδυση
5.Έλασμα στήριξης κλειδαριάς
6.Προστατευτικό έλασμα κλειδαριάς
7.Κλειδαριά
8.Εκτροπέας ελεγχόμενου ανοίγματος
9.Μάνδαλο ελεγχόμενου ανοίγματος
10.Εκτροπέας
11.Έλασμα αδιαπέραστο από ρεύματα αέρα (ανεμοφράκτης)
12.Διακοσμητική κορνίζα (προαιρετική)
13.Ρυθμιζόμενοι μεντεσέδες και στους 3 άξονες
14.Σταθερά έμβολα
15.Κάσα
16.Ψευτοκάσα 

Διπλή θωράκιση

Διαθέτει και αυτή μια μονοκόμματη επένδυση (εξωτερική πλευρά πόρτας) με τρία ή και περισσότερα εσωτερικά νεύρα, θερμομόνωση (απαραίτητη για ενεργειακά καλύτερους χώρους), ηχομόνωση και τέλος εσωτερικά της πόρτας ένα μονοκόμματο φύλλο μετάλλου. Παρακάτω αναφέρονται όλα στοιχεία από τα οποία συντελείται μια πόρτα διπλής θωράκισης.

1.Εξωτερική επένδυση
2.Εξωτερικό φύλλο
3.Εσωτερική ενίσχυση
4.Εσωτερική μόνωση
5.Εσωτερικό φύλλο
6.Εσωτερική επένδυση
7.Έλασμα στήριξης κλειδαριάς
8.Προστατευτικό έλασμα κλειδαριάς
9.Κλειδαριά
10.Κλειδαριά υπηρεσίας/Μάνδαλο ασφαλείας
11.Μάνδαλο ασφαλείας
12.Διπλός εκτροπέας
13.Ηχομονωτικό έλασμα αδιαπέραστο από ρεύματα αέρα
14.Τσιμούχα
15.Διακοσμητική κορνίζα (προαιρετική)
16.Ρυθμιζόμενοι μεντεσέδες και στους 3 άξονες
17.Σταθερά έμβολα
18.Κάσα
19.Ψευτοκάσα

Ολοκληρώνοντας την αναφορά στα επίπεδα θωράκισης συμπερασματικά θα αναφέρουμε πως η πόρτα διπλής θωράκισης υπερτερεί σε σύγκριση με τη μονή στα παρακάτω:

1)επίπεδο ηχομόνωσης
2)επίπεδο θερμομόνωσης
3)επιπρόσθετη εσωτερικής επένδυσης
4)επιπλέον εσωτερικό φύλλο.

Τί αρμόζει σε εσάς; 

Προφανώς η απάντηση δεν είναι κοινή προς όλους. Σαφέστατα έχει να κάνει με την κτηριακή υποδομή, το εσωτερικό του χώρου, τα επίπεδα προστασίας καθώς και το οικονομικό που μπορεί να διατεθεί. Όπως και να έχει θα λέγαμε ότι δεν πρόκειται για μια συχνή αγορά και το συγκεκριμένο προϊόν έγκειται σε θέματα ασφαλείας.

Συνεπώς θα λέγαμε πως η επιλογή διπλής θωράκισης είναι επένδυση για το μέλλον χωρίς να απαξιοί τη δομή της μονής θωράκισης.

Επένδυση

Ολοκληρώνοντας της δομή στο εσωτερικό της πόρτας θα χρειαστεί να μελετήσουμε και την εξωτερικό περίβλημα που επικαλύπτει το εσωτερική της πόρτας. Η επένδυση αφορά κατά κύριο λόγο το αισθητικό κομμάτι της πόρτας καθώς πρόκειται για το επίπεδο που είναι ορατό από εμάς. Οι συνηθέστεροι τύποι των επενδύσεων είναι:
•Laminate
•Αλουμίνιο
•Καπλαμά
•PVC
•Ατσάλι

Σαφώς υπάρχουν και άλλα υλικά που είναι διαθέσιμα στο εμπόριο. Εμείς θα κάνουμε αναφορά στα συνηθέστερα ή αλλιώς στα πιο εμπορικά εστιάζοντας κατά βάση στο ατσάλι και το αλουμίνιο που προτιμώνται κατά κόρον.

Ατσάλι ή Χάλυβας

Ο χάλυβας έχει υψηλή αντοχή όταν του ασκούνται δυνάμεις και πιέσεις και συνήθως χαμηλό κόστος. Είναι ένα σημαντικό συστατικό που χρησιμοποιείται σε κτίρια, υποδομές, εργαλεία, πλοία, αυτοκίνητα, μηχανές, συσκευές και όπλα. Ο χάλυβας είναι το ιδανικό υλικό για προϊόντα ασφαλείας καθώς δεν συρρικνώνεται, ραγίζει ή παραμορφώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Οι χαλύβδινες πόρτες είναι επίσης διαθέσιμες σε ένα ευρύ φάσμα διαμορφώσεων και με διαπιστεύσεις τρίτων για να ταιριάζουν σε μια ποικιλία εφαρμογών.

Για την καταπολέμηση ζητημάτων όπως η διάβρωση, η οποία μπορεί να εμφανιστεί σε ορισμένα υλικά με την πάροδο του χρόνου, οι χαλύβδινες πόρτες μπορούν να ασταρωθούν και να βαφτούν για να εξασφαλιστεί μεγάλη διάρκεια ζωής ή να χρησιμοποιηθεί ανοξείδωτο ατσάλι που κοστολογικά διαφέρει από το απλό.

Αλουμίνιο

Το αλουμίνιο είναι μια δημοφιλής επιλογή για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων οικιακών και εμπορικών, λόγω των χαμηλών ιδιοτήτων συντήρησης και αντοχής στη διάβρωση που συμβάλλουν στην παράταση της διάρκειας ζωής των υλικών.

Καθώς είναι ένα εύπλαστο υλικό, το αλουμίνιο είναι το πιο εύκολο στην εργασία, συμβάλλοντας στη μείωση του συνολικού κόστους κατασκευής.

Αν και το αλουμίνιο είναι το ελαφρύτερο από τα περισσότερα, συνήθως δεν είναι τόσο ισχυρό όσο ο χάλυβας και όταν προσφέρεται χωρίς ενισχυτικές ιδιότητες, ταιριάζει καλύτερα σε περιβάλλοντα χαμηλού κινδύνου που δεν απαιτούν υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Φυσικού καπλαμά

Η συγκεκριμένη κατηγορία απευθύνεται κυρίως σε πιο παραδοσιακά είδη πόρτας που αποτελείται από καθαρό ξύλο. Πρόκειται για φυσική επένδυση ξύλου και προτιμάται συνήθως για εσωτερικούς χώρους χωρίς να είναι πανάκεια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξύλα όπως έβενος, δρυς, κερασιά, οξιά, μαόνι και σε πολλές αποχρώσεις ανά είδος.

Επίσης είναι εφικτό να συνδυαστεί με άλλες τεχνολογίες, όπως ο λούστρος για ακόμη πιο ποιοτικό φινίρισμα.

παραγοντεσ ποιοτητασ

PVC

Το PVC ή PVCu είναι μια μορφή πλαστικού από μη πολυεστερικό, χλωριούχο πολυβινύλιο. Είναι επίσης γνωστό ως άκαμπτο PVC λόγω του ότι είναι σκληρό με μεγάλη αντοχή στο χρόνο κάτω από οποιοσδήποτε συνθήκες και ευρέως χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή κουφωμάτων.

Θα λέγαμε πως στις πόρτες ασφαλείας δεν συναντάται συχνά τουλάχιστον για εξωτερική χρήση.

Επίσης λόγω της οικολογική συνείδησης στις σύγχρονες κοινωνίες, το PVC ως υλικό αρχίζει να μειώνεται τόσο ως παραγωγή τόσο και ως καταναλωτικό υλικό καθώς δεν θεωρείται ως “eco friendly”. Θα μπορούσαμε να πούμε πως σε λίγα χρόνια πιθανόν να καταργηθεί η χρήση του η να αντικατασταθεί από βέλτιστα κράματα υλικών. 

Laminate

Θα λέγαμε πως συναντάται μόνο ως υλικό επένδυσης σε πόρτες εσωτερική χρήσης ή οποίες δεν εκτίθενται σε καιρικές συνθήκες. Πρόκειται για μια κατεργασμένη μορφή που χρησιμοποιείται στην επιπλοποιία και αποτελείται από συμπιεσμένα ρινίσματα ξύλου.

Κατά την ολοκλήρωση του συμπιεσμού άλλα υλικά όπως αντίστοιχα με το pvc χρησιμοποιούντα ως εξωτερικό περίβλημα για να προστατεύσουν εσωτερικά το ξύλο από υγρασία, μούχλα κλπ.

Συνήθως χρησιμοποιούνται σε πολυκατοικίες ως εσωτερικές πόρτες διαμερισμάτων. Θα τις εντάσσαμε στην κατηγορία των οικονομικών λύσεων καθώς η χρήση τους υστερεί στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες.

Συνεπώς αυτό που κρίνει την επιλογή της επένδυσης είναι ξεκάθαρα ο χώρος στον οποίο θα τοποθετηθεί η πόρτα ασφαλείας. Για παράδειγμα, σημεία στα οποία η πόρτα θα είναι εκτεθειμένη σε έντονα καιρικά φαινόμενα (ήλιος, βροχή, αέρας, ακτινοβολία UV) θα ήταν καλό να μην επιλέξετε laminate αλλά να προτιμήσετε υλικά όπως το αλουμίνιο η το ανοξείδωτο ατσάλι.

Μια πόρτα διαχωρισμού γραφείων η οποία είναι ασφαλείας μπορεί να χρησιμοποιήσει επένδυση φυσικού καπλαμά.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως οι επιλογές όσον αφορά την επένδυση δέχονται περιορισμούς που σε πολλές των περιπτώσεων μας βοηθάει για την σωστή επιλογή υλικού.

Επιλογή κλειδαριάς

Κάτι εξίσου σημαντικό σε μια πόρτα ασφαλείας πρόκειται για την κλειδαριά της.

Σε αυτό το σημείο θα ζητήσω την προσοχή σας καθώς θα σας πρότεινα να αποφύγετε κλειδιά όπως είναι τα κλειδιά τύπου χρηματοκιβωτίου, καθώς η ασφάλεια είναι περιορισμένη, θα λέγαμε ίσως και μηδενική.

Αντιγράφονται πάρα πολύ εύκολα καθώς δίνονται και μεγάλα περιθώρια στην κλειδαρότρυπα για εισαγωγή διαφόρων δοκιμαστικών κλειδιών. Η εμπειρία μας έχει δείξει πως οι συγκεκριμένες κλειδαριές ασφαλείας  παραβιάζονται αρκετά εύκολα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες.

Προσπαθήστε να επιλέξετε κάποια κλειδαριά η οποία διαθέτει μικρό κλειδί. Επίσης για την αποφυγή του ζητήματος παραβίασης καλό θα ήταν να αυξήσουμε επιπλέον την ασφάλεια, προσθέτοντας ένα “defender”, όπως επίσης και ένα σύστημα καταπέλτη.

Το defender πρόκειται για ένα εξάρτημα το οποίο τοποθετείται μπροστά από την κλειδαριά ασφαλείας και αυξάνει το βαθμό δυσκολίας σε πιθανή απόπειρα διάρρηξης.

Το σύστημα καταπέλτη, λειτουργεί ως εξής. Όταν η πόρτα είναι κλειδωμένη και πραγματοποιηθεί διάρρηξη καταστρέφοντας τον αφαλό της κλειδαριάς, τότε αυτόματα ενεργοποιείται εσωτερικά στη πόρτα ειδικός μηχανισμός ο οποίος μετατοπίζει όλους τους πύρους στη θέση κλειδώματος με αποτέλεσμα να γίνεται απροσπέλαστη.

Έξυπνες κλειδαριές.

Από την άλλη, τα τελευταία έτη παρατηρείται μια τάση να χρησιμοποιούνται οι έξυπνες κλειδαριές. Προφανώς δίνει μεγάλη άνεση στο να ελέγχεις την πόρτα σου ενώ είσαι αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Πάραυτα δεν αναφέρει κάποιος πως δεν είναι ευάλωτες. Εν αντίθεση είναι καλό να αναφερθεί πως όταν συσκευή μπορεί να επικοινωνήσει με το διαδίκτυο είναι πολλά εκατομμύρια φορές πιο ευάλωτη απ’ ότι τη φυσική παρουσία.


 Τι κλειδαριά να επιλέξω;

 Και σε αυτή την περίπτωση εξαρτάται από την χωροταξική εγκατάσταση της πόρτας. Πάραυτα καλό θα ήταν να μην αμελήσετε την αποφυγή χρήσης κλειδιών χρηματοκιβωτίου για τους λόγους που προαναφέραμε.

Επίσης αν δεν νιώθετε ασφαλείς με την κλειδαριά ή έχετε μεγάλη ανάγκη προφύλαξης καλό θα ήταν να εξετασθούν και οι επιπρόσθετες επεκτάσεις ασφαλείας που είναι το defender και το σύστημα καταπέλτη.


Επιλογή κατασκευαστή

 Ίσως η πιο δύσκολη διαδικασία καθώς υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμες επιλογές. Προφανώς μια καλή και εμπεριστατωμένη έρευνα θα βοηθήσει. Πάραυτα μην διστάσετε να ρωτήσετε και να συμβουλευτείτε ειδικούς του χώρου.

Σαφέστατα το κύριο κριτήριο επιλογής της εταιρείας από την οποία θα γίνει η προμήθεια της πόρτας ασφαλείας, έχει να κάνει με την επωνυμία την αναγνωσιμότητα καθώς την πολυετή εμπειρία στο χώρο.

Στην αγορά υπάρχουν πολλές εταιρίες ανειδίκευτες οι οποίες δεν έχουν καλή επαφή με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Προφανώς είναι δύσκολο να εμπιστευτείς την ασφάλεια του σπιτιού και της οικογενείας σου σε μια εταιρεία που δεν έχει πειστήρια στον συγκεκριμένο χώρο.

Η επωνυμία μιας εταιρείας με καλές κριτικές, γνώση του αντικειμένου και αποδοχή εγγυάται την διάρκεια στο χρόνο αλλά και την καλύτερη σχέση τιμής ποιότητας. Στην εγχώρια αγορά υπάρχουν αρκετές επώνυμες εταιρείες που κατασκευάζουν θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας προσφέροντας υψηλά επίπεδα ασφάλειας και ποιότητας.

Πάραυτα οι εταιρείες με ευρωπαϊκές προδιάγραφες προσφέρουν υψηλές εγγυήσεις λόγω της πολυετούς εμπειρία τους.

Από την αγορά θα βρείτε αυτό ακριβώς που καλύπτει τις ανάγκες σας καθώς η ποικιλία εμπόρων είναι τεράστια.

Ποια εταιρεία θα επιλέγατε;

Σαφώς έχει να κάνει με τις παροχές και τις εγγυήσεις που σας διαθέτει η κάθε εταιρεία.

Εξισώνοντας όλα όσα σας προσφέρουν όπως για παράδειγμα εγγύηση, παροχές, άμεσα ανταλλακτικά κτλπ, που θα παρατεθούν σε παρακάτω ενότητα, βοηθούν στην κατάλληλη επιλογή εταιρείας.

Πιστοποίηση
Κάτι που χρίζει άξιο αναφοράς είναι η πιστοποίηση. Οι πόρτες ασφαλείας πέρα από τα χαρακτηριστικά, διακρίνονται από το πιστοποιητικό αντιδιάρρηξης το οποίο έχει κλάσεις από το 1-6.

Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό χαρακτηρίζει την εκάστοτε πόρτα και όχι την εκάστοτε εταιρεία παραγωγής πορτών ασφαλείας. 

Συνεπώς είναι εύλογο να γίνει επιλογή μιας πόρτας η οποίας θα διαθέτει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό αντιδιάρρηξης.


Καθώς αυξάνεται ο δείκτης πιστοποίησης, αυξάνεται και η προστασία η οποία παρέχεται. 

Το πιστοποιητικό αυτό εγγυάται ότι η πόρτα ασφαλείας έχει αντοχή σε παραβιάσεις και παρέχει αντικλεπτική προστασία, βάση των πειραματικών δοκιμών που της έχουν ασκηθεί.


Τι πιστοποίηση να διαλέξω;

Είναι μια καλή ερώτηση καθώς για εξωτερική χρήση προτιμάται συνήθως πόρτα η οποία διαθέτει πιστοποιητικό κλάσης τουλάχιστον 3.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά καλή κλάση αντιδιάρρηξης, που συνδυάζει επίσης πολύ καλή ηχομόνωση και θερμομόνωση. Συνεπώς αναλόγως την χρήση η επιλογή του δείκτη διαφέρει.


Συμβουλευτικά θεωρούμε προαπαιτούμενο η επιλογή πόρτας να διαθέτει πιστοποίηση αντιδιαρρηξης.

Service και Συντήρηση

Βάση όσον αναφέραμε χρήζει σκόπιμο να ενημερωθείτε για το τι μπορεί  παρέχει η εταιρεία πώλησης στον καταναλωτή.

Ξεκινώντας από τα βασικά, δηλαδή αν παρέχεται service σε περίπτωση βλάβης-φθοράς. Εάν παρέχονται από την εταιρεία πώλησης ανταλλακτικά για το συγκεκριμένο μοντέλο πόρτας.

Επίσης εάν παρέχεται συντήρηση σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. 

Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια στον χρόνο.

Πάραυτα και οι 3 παράγοντες είναι εξίσου σημαντικοί διότι το ποσό που έχει δαπανηθεί δεν θεωρείται αμελητέο και προφανώς είναι επιθυμία πέρα από την καλή και άμεση εξυπηρέτηση της εταιρείας, να συμβάλει και αυτή στη μακροζωία της πόρτας με το πέρας του χρόνου.

Εγγυήσεις

Ομολογουμένως θα λέγαμε πως είναι από τους βασικότερους παράγοντες για την επιλογή πόρτας. Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε επιλογή, ενημερωθείτε με κάθε λεπτομέρεια τί περιλαμβάνει η εγγύηση της πόρτας, μη διστάζοντας να εκφράσετε όλες σας τις απορίες. Σαφώς θα σας δοθούν και εγγράφως όλες οι διαβεβαιώσεις που χορηγούνται.

Αυτό αυτομάτως θα σας προστατέψει από οποιαδήποτε επιπλοκή που μπορεί να προκληθεί στην πόρτα σας.
Μια εταιρεία έμπειρη στο χώρο μπορεί να παρέχει εγγύηση για την πόρτα ασφαλείας που θα επιλέξετε από 1 έως 10 χρόνια. Ενώ σε κάποιες των περιπτώσεων είναι εφόρου ζωής, εξαρτάται πάντα από την συμφωνία που θα καταλήξετε και τι μεγέθους ποσό θα διαθέσετε.

Πρέπει να θυμάστε πάντως πως ακόμη και μια πόρτα εξαιρετικής ποιότητας με αντοχή στο πέρασμα των ετών και της χρήσης πολύ πιθανόν να παρουσιάσει φθορές και δυσλειτουργίες.

Έχοντας την κάλυψη της εγγύησης για επισκευή ή ακόμη και για αντικατάστασή προφανώς δεν βρίσκεστε στη δύσκολη θέση να σκέφτεστε τι θα συμβεί εάν.

Καταρτισμένοι τεχνικοί των εταιρειών θα σας έχουν εγγυηθεί την άμεση εξυπηρέτησή, για οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί.

Πόσα έτη εγγύησης θεωρούνται ιδανικά;


Η απάντηση είναι όσο μεγαλύτερη χρονική διάρκεια τόσο το καλύτερο. Βέβαια αυτό μπορεί να επηρεαστεί όπως προ είπαμε και από το οικονομικό που θα διατεθεί.

Αν και συνηθώς συγκεκριμένες εταιρείες παρέχουν συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα εγγύησης σε όλα τα είδη πορτών που διαθέτουν. Οπότε θα λέγαμε η εγγύηση παρέχεται από τον κατασκευαστή και όχι από των πωλητή των πορτών ασφαλείας. Επι της ουσίας όμως, μια εγγύηση από τα 5 έτη και άνω θεωρείται ως μια καλή έως και ικανοποιητική λύση.

Τοποθέτηση

Όσα χρήματα και να διατεθούν για την αγορά της πόρτας, δεν θα έχει την ίδια αξία αν δεν τοποθετηθεί σωστά από καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό.

Η τοποθέτηση θα πρέπει να είναι άψογη χωρίς περιθώρια λάθους. Είναι πολύ σημαντικό μια πόρτα ασφαλείας να τοποθετηθεί σωστά αποφεύγοντας στο μέλλον προβλήματα παντός τύπου. 

Σε περίπτωση που δεν θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της πιστοποίησης της και του κατασκευαστή της, παύει να είναι ασφαλείας.

Τι πρέπει να προσέξω στην τοποθέτηση;

Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά ούτε να επηρεάσετε κάπως την διαδικασία. Προφανώς η εταιρεία που έχετε εμπιστευθεί θα σας έχει πείσει για την παροχή υπηρεσιών.

Μέσα σε αυτές συγκαταλέγεται και η τοποθέτηση. Αν μπορώ να σας δώσω ένα tip, είναι στην περίπτωση που έγινε αποξήλωση παλιάς πόρτας θα πρέπει το κάσωμα να εφάπτει όσο το δυνατόν καλύτερα στο τούβλο η το τσιμεντόλιθο.

Κάποιοι εγκαταστάτες το σοφαντίζουν κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν αφρό πολυουρεθάνης για να γεμίσουν τα κενά. Προσπαθήστε να αποφύγετε τον αφρό καθώς πέρα από εύφλεκτο κατασκευαστικό που έχει, σε οποιαδήποτε περίπτωση πυρκαγιάς λιώνει και δημιουργεί μεγαλύτερα κενά με αποτέλεσμα να εισέρχεται αέρας και να δυναμώνει την ένταση της πυρκαγιάς. 

Κοστολόγηση

Το κόστος μίας θωρακισμένης πόρτας μπορεί να αυξηθεί αρκετά ανάλογα με το design που θα επιλέξετε να έχει.

Το χρώμα ή το σχέδιο όμως δεν εμπίπτουν στο θέμα της ασφάλειας. Επιγραμματικά στο εμπόριο διατίθενται πόρτες που έχουν τιμή εκκίνησης από 300 € χωρίς την διαδικασία εγκατάστασης και μπορούν να καταλήξουν έως τις 4000 ή ακόμη και τις 5000 € από κράματα στοιχείων υψίστης αντοχής.

Καθώς τα ποσά αυξάνονται στην τελική τιμή εμπεριέχεται και η τοποθέτηση της πόρτας από το καταρτισμένο τεχνικό τμήμα τις εταιρείες. Η άποψη μας είναι να μην κινηθείτε στα άκρα.


Μια πόρτα από 500 έως 1500 € θεωρείται ιδανική.

Συμπέρασμα

Τελικά απ’ όσα αναφέραμε η επιλογή πόρτας ασφαλείας δεν θεωρείται και τόσο απλή διαδικασία. Είναι αρκετά στάδια και παράγοντες που θα πρέπει να μελετηθούν. Η πρόταση μας είναι να επιλεχθούν οι παράγοντες που αναφέραμε ώστε να έχετε καλύψει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό επιτυχίας.

Ξεκινώντας με την εγγύηση, το οικονομικό και το περιβάλλον τοποθέτησης θα φιλτραριστεί το μεγαλύτερο ποσοστό διαθέσιμων πορτών ασφαλείας του εμπορίου.

Από εκεί και πέρα η διαδικασία απλουστοποιείται καθώς θα εκκρεμούν επιλογές χρηστικότητας.

Χρώμα, επένδυση, κλειδαριά θωράκιση τα οποία και αυτά φιλτράρονται στην περίπτωση που έχουμε οικονομικό περιορισμό.

Κάνοντας την παραπάνω τεχνική θα κληθείτε να επιλέξετε μεταξύ ενός μικρού αριθμού διαθέσιμων επιλογών που φυσικά είναι το ζητούμενο.

Κατά την επιλογή εμπιστευθείτε το τεχνικό προσωπικό της εταιρείας που θα πραγματοποιήσει την εγκατάσταση και απολαύστε τις ανέσεις και την ασφάλεια που θα σας παρέχει η νέα σας πόρτα. 

Γιατί να μας επιλέξετε

Όλα τα μέλη της ομάδας μας εργάζονται μεθοδικά και με υψηλή υπευθυνότητα. Διαφήμιση της εταιρείας αποτελούν οι παλιότεροι πελάτες μας.

Μας διακρίνουν:

  • Η χρήση άριστων – ποιοτικών υλικών.
  • Η αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος.
  • Ο ιδανικός συνδυασμός ποιότητας – τιμής.
  • Η άριστη τεχνογνωσία και αυστηρός επαγγελματισμός όλων των συνεργείων μας.
  • Η παροχή εγγύησης του έργου που θα παραδώσουμε.
  • Για να επιβεβαιώσετε τα λεγόμενα μας, δεν έχετε παρά να μας καλέσετε και να κανονίσουμε ένα ραντεβού για δωρεάν εκτίμηση του σπιτιού σας.

Να έχετε στο νου σας ότι ο χώρος που ζούμε είναι πολύ σημαντικός και η ανακαίνισή του δεν είναι… απλή υπόθεση.

>
Μετάβαση στο περιεχόμενο