fbpx
κάγκελα ef-orbit-hotel

Εταιρίες κουφωμάτων: Γνωρίζοντας τις 8 Κορυφαίες

Η βιομηχανία κουφωμάτων πλέον, ειδικότερα στη χώρα μας, έχει αναπτυχθεί με μεγάλες εταιρείες να πρωτοπορούν συνεχώς. 

Τα οφέλη αγγίζουν τόσο τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν πλέον διαθέσιμη τεράστια ποικιλία και διαφορετικές παροχές για τα κουφώματά τους, αλλά τόσο και τον τόπο μας με τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και των εξαγωγών.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι 8 από τις πιο κορυφαίες εταιρείες κουφωμάτων που πρωταγωνιστούν στην σύγχρονη αγορά

1) EXALCO

Η EXALCO ιδρύθηκε το 1973 στη Λάρισα και εξελίχθηκε σε μια από τις ισχυρότερες βιομηχανίες αλουμινίου στην Ελλάδα. 

Πρωτοπόρος εταιρεία από την αρχή της ίδρυσης της ενώ έχει καταφέρει το όνομα της να είναι συνώνυμο της ποιότητας στον χώρο του αλουμινίου και κατά επέκταση στο χώρο των κουφωμάτων. 

Με ολοένα αύξηση της ζήτησης των προϊόντων της όσο περνούσαν τα χρόνια κατάφερε να συνδυάσει την κάλυψη της εσωτερικής αγοράς και να πρωτοπορήσει και στις εξαγωγές.

Σήμερα που μιλάμε εξάγει το 75 % της παραγωγής της σε όλη την οικουμένη.

Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της και των υπηρεσιών της πιστοποιείται με την κατοχή όλων των διαθέσιμων διακρατικών και εμπορικών Συστημάτων Διασφάλισης Ασφάλειας και Ποιότητας.

Για του λόγου το αληθές, στον χώρο των κουφωμάτων κατέχει μοναδική πατέντα παγκοσμίως.

Η πατέντα αυτή αφορά την τεχνολογία ενός καινοτόμου μηχανήματος που ενσωματώνει πάνω στο προφίλ ένα ειδικό λάστιχο διέλασης που εξασφαλίζει την πλήρη στεγάνωση του κουφώματος.

2) EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε.

Η Europa είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής αλουμινίου στη χώρα μας. 

Με έτος ίδρυσης το 1974 είχε ανοδική πορεία και πραγματοποιεί συνεχώς επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

Απασχολεί στο σήμερα παραπάνω από 350 εργαζομένους εμφανίζει συνεχώς κερδοφόρους ισολογισμούς, ενώ οι ιθύνοντες είναι προσηλωμένοι στο να παράγουν ολοένα και πιο πολύ ποιοτικά προϊόντα.

Στα ποιοτικά αυτά προϊόντα συμπεριλαμβάνονται τα πασίγνωστα στην αγορά προϊόντα κουφωμάτων Europa, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε ολόκληρη τη χώρα για πολλά χρόνια. Η ποιότητα τους είναι αξεπέραστη.

3) ALUMIL

Η ALUMIL ιδρύθηκε το 1988 από την οικογένεια Μυλωνά στην περιοχή του Κιλκίς. 

Σήμερα έχουν καταφέρει να ανοίξουν 12 εργοστάσια σε 6 διαφορετικές χώρες και να πρωτοπορούν στον τομέα του αλουμινίου και εννοείται των κουφωμάτων.

Στα προηγμένα εργαστήρια της εταιρείας με τη χρήση 3D εκτυπωτών και μηχανημάτων CNC δίνεται ιδιαίτερη έμφαση ώστε η εταιρία να είναι στη ναυαρχίδα των εξελίξεων στον τομέα του αλουμινίου.

Για αυτό το λόγο η εταιρία έχει επενδύσει επαρκώς και στο ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης.

Τα χαρακτηριστικότερα τους προϊόντα στον τομέα των κουφωμάτων είναι τα S-650, SF85, S700, S77 και S91.

4) ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Αποτελεί πρωτοπόρο ελληνική εταιρία στον τομέα του πλαστικού κουφώματος. Η ίδρυση της χρονολογείται το 1972 και από το 1992 έχει μπει δυναμικά στο χώρο του πλαστικού κουφώματος. 

Να διευκρινίσουμε εδώ ότι τα πλαστικά κουφώματα έχουν σαν υλικό το PVC η αλλιώς το πολυβινυλοχλωρίδιο.

Το PVC είναι πολυμερές του αιθυλενίου με χλώριο και οι μοναδικές του ιδιότητες σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος το έχουν αναγάγει σε νούμερο ένα επιλογή των ανθρώπων που θέλουν να τοποθετήσουν κουφώματα.

Η εταιρία Θερμοπλαστική έχει γίνει σήμα κατατεθέν του χώρου του πλαστικού κουφώματος με την τεχνογνωσία που έχει και τα χαρακτηριστικά προϊόντα της. Χαρακτηριστικά προϊόντα της εταιρίας είναι τα Kommerling για τα ανοιγοανακλινόμενα κουφώματα και τα Premiline για τα συρόμενα κουφώματα.

5) ALU-SYN

Η εταιρία ALU-SYN δραστηριοποιείται στη χώρα μας στον τομέα των συνθετικών κουφωμάτων από το 1996. Καλύπτει ένα αξιοπρόσεκτο κομμάτι του χώρου των συνθετικών κουφωμάτων. 

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της εταιρείας έπαιξε ο ιδρυτής της εταιρίας Τσουφλίδης Νικόλαος.

Ο κύριος Τσουφλίδης, πολύπειρος στο χώρο των κουφωμάτων από το 1978, ίδρυσε την ALU-SYN με στόχο την παραγωγή ποιοτικών συνθετικών κουφωμάτων. 

Το όραμα της εταιρείας εμπεριέχει την παραγωγή κουφωμάτων υψηλής ποιότητας με σεβασμό στον πελάτη.

Η εταιρία διαθέτει ιδιόκτητο χώρο 1100 τ.μ. με μηχανήματα και εξοπλισμό που είναι εφάμιλλα σε ποιότητα και αποτελεσματικότητα με αντίστοιχα μεγαλύτερων εταιρειών.

6) ΥΔΡΑΜΑ

Η ΥΔΡΑΜΑ Α.Ε. είναι μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες παραγωγής συνθετικών κουφωμάτων και εδρεύει στη Βόρεια Ελλάδα. 

Το εργοστάσιο βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή της Δράμας σε εγκαταστάσεις με εμβαδό 15000 τετραγωνικά μέτρα.

Η εταιρεία ειδικεύεται στην παραγωγή μη πλαστικοποιημένου PVC. Το μη πλαστικοποιημένο PVC έχει μοναδικές ιδιότητες που επιφέρουν μοναδική ποιότητα και ασφάλεια στα επιλεχθέντα κουφώματα.

Η ΥΔΡΑΜΑ έχει καθετοποιήσει την παραγωγή όλων των προϊόντων της και έχει εγκαταστήσει κατά μήκος της γραμμής παραγωγής ρομποτικά συστήματα.

Αυτό προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα στην εταιρία, καθώς δύναται να προχωρήσει στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων σε μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Σαν αποτέλεσμα, τα προϊόντα της εταιρίας συνδυάζουν ποιότητα, ασφάλεια, αντοχή, λειτουργικότητα, υψηλή αισθητική, ηχομόνωση και προστασία του περιβάλλοντος.

Για τον λόγο αυτό, η ΥΔΡΑΜΑ έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα προς διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

7) SYNCOΗ 

SYNCO ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984 και είναι και αυτή μέσα στις μεγαλύτερες εταιρείες συνθετικών κουφωμάτων στην Ελλάδα. 

Έχει σύγχρονες και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις με εμβαδό 7000 τ.μ.

Η SYNCO είχε και έχει πάντα προσήλωση στην διατήρηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων της, ενώ η φιλοσοφία της είναι πελατοκεντρική. 

Στους πελάτες της παρέχει τις καλύτερες και ποιοτικότερες λύσεις στην αγορά για οποιοδήποτε μορφή ακινήτου υπάρχει (κατοικίες, κτίρια γραφείων, βιομηχανικοί χώροι, σχολεία, ναοί, σύνθετες κατασκευές).

Η κατασκευή των συνθετικών κουφωμάτων της SYNCO ακολουθεί τα πρότυπα των πασίγνωστων brand names Kommerling και aluplast GmbH. 

Οι προδιαγραφές ποιότητας που ακολουθούνται είναι εφάμιλλες των 2 παραπάνω brand names.

8) ELKOΗ

εταιρία Ελληνικά Κουφώματα (ELKO) έχει ως έδρα τη Λάρισα και είναι μία από τις πιο αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο κατασκευής κουφωμάτων και πλαστικών κουφωμάτων.

Η εταιρία διαθέτει άρτια τεχνογνωσία στην παραγωγή κουφωμάτων όλων των ειδών ενώ η φιλοσοφία που διέπει την εταιρία θέτει ως στόχο την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι βασικές αρχές της εταιρίας είναι οι εξής:

1) Ειδικός σχεδιασμός για κάθε προϊόν

2) Άριστης ποιότητας υλικά κατασκευής

3) Χαμηλό κόστος

4) Άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και συνεργάτες

5) Διαρκείς και στοχευμένες παρεμβάσεις στη γραμμή παραγωγής

6) Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι ελληνικής και γερμανικής προέλευσης

7) Το τελικό προϊόν όμως παράγεται αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

8) Απώτερος στόχος της εταιρείας είναι η συνέχιση της παραγωγή trademark προϊόντων που είναι εύκολα αναγνωρίσιμα από τον καταναλωτή.

Ρίξτε μία ματιά εδώ Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Error: The quiz is no longer available!

Όλα τα μέλη της ομάδας μας εργάζονται μεθοδικά και με υψηλή υπευθυνότητα. Διαφήμιση της εταιρείας αποτελούν οι παλιότεροι πελάτες μας.

Εγγραφείτε για να λάβετε [εκπληκτικό όφελος]!

  • Η χρήση άριστων – ποιοτικών υλικών.
  • Η αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος.
  • Ο ιδανικός συνδυασμός ποιότητας – τιμής.
  • Η άριστη τεχνογνωσία και αυστηρός επαγγελματισμός όλων των συνεργείων μας

onoma

Email*

Τηρούμε αυστηρά τα Πρωτόκολλα προσωπικών δεδομένων

>
Μετάβαση στο περιεχόμενο