fbpx

Συνθετικά Κουφώματα PVC

Τα PVC κουφώματα έχουν κατακτήσει την αγορά τα τελευταία χρόνια και βρίσκονται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή επιλογής όσον αφορά στην ανακαίνιση και αντικατάσταση παλαιών πλαισίων παραθύρων και θυρών αλλά και στην τοποθέτηση νέων σε καινούριες κατασκευές ακινήτων.

Κουφώματα PVC σε μεγάλο σαλόνι

Κουφώματα PVC σε μεγάλο σαλόνι

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και πάρτε τώρα - 10%  σε όλα τα κουφώματα της επιλογής σας

Η Προσφορά ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα 

προιοντα 

Τιμές Κοστολόγια κουφωμάτων pvc  

Τι είναι όμως αυτό που τα κάνει τόσο δημοφιλή;

Εν συντομία, μια σωρεία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων. Τα πλεονεκτήματα αυτά ξεκινούν από το χαμηλό κόστος και την σχεδόν μηδαμινή συντήρησή τους και φθάνουν μέχρι την αντοχή τους στον χρόνο και την φιλικότητά τους προς τον χρήστη και το περιβάλλον.

Δεν είναι και λίγα αν το σκεφτεί κανείς, ειδικά όταν έχει να αναλογιστεί πώς θα αξιοποιήσει καλύτερα τα χρήματά του για να διατηρήσει ή και να αυξήσει την αξία του ακινήτου του, διευκολύνοντας παράλληλα την ζωή του, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους και γλιτώνοντας …μπελάδες.

Αν λοιπόν αποφάσισες να ανακαινίσεις εκείνο το σπίτι που έχεις από τους γονείς σου για να το νοικιάσεις ή για να ιδιοκατοικήσεις, ή είσαι από τους τυχερούς που χτίζουν το δικό τους, σίγουρα ένα από τα βασικά θέματα που θα σε απασχολήσουν είναι η επιλογή των κουφωμάτων.

Στο άρθρο αυτό θα εξετάσουμε διεξοδικά, γιατί η επιλογή πλαισίων από υλικό PVC είναι μακράν η καλύτερη επιλογή που υπάρχει σήμερα στον τομέα της αναπαλαίωσης ή κατασκευής ακινήτων. Και γιατί είναι πιο συμφέρουσα από όλες τις απόψεις.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας μπούμε σιγά σιγά στα άδυτα του κόσμου των βινύλ (όπως αλλιώς λέγονται) πλαισίων παραθύρων και θυρών. 

Κατ’ αρχάς ας δούμε τι είναι τελικά το PVC?

Το πολυβινυλοχλωρίδιο (polyvinyl chloride ή poly (vinyl chloride)) είναι το τρίτο πιο διαδεδομένο παραγόμενο συνθετικό πλαστικό πολυμερές, μετά το πολυαιθυλένιο και το πολυπροπυλένιο.

Πρόκειται δηλαδή για μια μορφή πλαστικού από μη πολυεστερικό, χλωριούχο πολυβινύλιο, σκληρό και με μεγάλη αντοχή στο χρόνο κάτω από οποιοσδήποτε συνθήκες. Είναι μία εντελώς νέα σύνθεση πολύ πιο εξελιγμένη από το απλό πλαστικό που σιγά σιγά αναπτύσσεται και στον ελληνικό χώρο.
Το υλικό αυτό ακριβώς επειδή έχει μεγάλη προσαρμοστικότητα και ευελιξία το συναντάμε σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων και συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Το βρίσκουμε π.χ. στα σκεύη μαγειρικής και συντήρησης φαγητού, στο αυτοκίνητό μας, στον υπολογιστή μας, στα ΜΜΜ, στα νοσοκομεία κλπ.

Τα δε χαρακτηριστικά του το κάνουν άκρως ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλα υλικά.
Μια από τις πιο διαδεδομένες και δημοφιλείς χρήσεις του είναι και τα κουφώματα, για τα οποία γίνεται άλλωστε λόγος στο άρθρο αυτό. 

Υπάρχουν διάφορες μορφές PVC;

Όπως είδαμε το PVC είναι ένα συνθετικό πλαστικό πολυμερές που παράγεται με χημική επεξεργασία. Το υλικό αυτό (λέγεται και βινύλ) μπορεί να πάρει σκληρή ή εύκαμπτη μορφή.

Για να γίνει εύκαμπτο, προστίθενται κατά την παραγωγή του πλαστικοποιητές. Υπάρχει και το UPVC στο οποίο το «U” σημαίνει α-πλαστικοποιημένο, χωρίς δηλαδή την προσθήκη πλαστικοποιητών και είναι πιο σκληρό και αντοχής, με ανοχή στις καιρικές συνθήκες και την φωτιά, δεν χαλάει ούτε ξεθωριάζει και δεν είναι επίσης τοξικό ή βλαβερό για το περιβάλλον όπως το πλαστικοποιημένο βινύλ (PVC).


Ωστόσο, έχει επικρατήσει στην αγορά, να καλούμε PVC τα βινύλ κουφώματα που στην ουσία είναι φτιαγμένα από UPVC.

παραγοντεσ ποιοτητασ

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες τέτοιων πλαισίων;

Όπως είδαμε υπάρχει από την μια το βινύλ κούφωμα που είναι το πιο διαδεδομένο με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε προηγουμένως. Έχει επίσης την ιδιότητα να είναι σχετικά ελαφρύ και πιο λεπτό.

Από την άλλη υπάρχει το «πορώδες» PVC το οποίο κατόπιν διαφορετικής επεξεργασίας καταλήγει να είναι πιο σκληρό και ανθεκτικό από το απλό βινύλ, να μοιάζει πάρα πολύ με το ξύλο και να μπορεί να μεταχειριστεί όπως ακριβώς και το ξύλο : μπορεί δηλαδή κάποιος να το καρφώσει και να το πριονίσει όπως το ξύλο.
Τα δυο αυτά είδη εκτός από την διαφορετική επεξεργασία παραγωγής που καταλήγει σε διαφορετικό τελικό προϊόν έχουν και τις εξής διαφορές : 

Στυλ - Design

«Είναι ζήτημα στυλ» : Το πορώδες PVC αρχιτεκτονικά έχει το ίδιο καλούπι με το παραδοσιακό ξύλινο παράθυρο και μοιάζει εξαιρετικά σε πραγματικό ξύλο. 

Το βινύλ όχι.

Aισθητική

«Και από αισθητική;» : Το βινύλ βγαίνει συνήθως σε δυο χρώματα. Λευκό και ανοικτό καφέ (το χρώμα του αμυγδάλου).

Το συγκεκριμένο υλικό δεν κατασκευάζεται για να μπορεί κατόπιν να βαφτεί και αποτελεί καλή επιλογή για ακίνητα που το χρώμα δεν παίζει μεγάλο ρόλο.

Αν όμως κάποιος θέλει ευρεία γκάμα αποχρώσεων για να ταιριάξει αρμονικά το κάθε πλαίσιο πόρτας ή παραθύρου με το χρώμα του σπιτιού του, τότε η επιλογή είναι πορώδες PVC… 

 Eνέργεια

«Έξυπνη ενέργεια» : Αν θέλεις να πετύχεις την καλύτερη ηχο- και θερμο- μονωτική απόδοση τότε χρειάζεσαι πορώδες PVC.

Τα πάει πολύ καλύτερα στις μετρήσεις από το βινύλ όταν χρησιμοποιείται η ίδια κατηγορία τζαμιού.
«Τήρηση και συντήρηση» : Και τα δύο χρειάζονται την ίδια συντήρηση που είναι εύκολη και απλή. 

Γιατί να επιλέξω βινύλ κουφώματα;

Κατ’ αρχάς επειδή έχουν μια σειρά από ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που είναι αδύνατον να αφήσουν κάποιον αδιάφορο, ειδικά όταν αποφασίζει να βελτιώσει την αισθητική και την αξία του ακινήτου του. Όπως θα δούμε και παρακάτω, σε σχέση με άλλα υλικά όπως είναι το ξύλο και το αλουμίνιο, συγκεντρώνουν πολύ περισσότερα θετικά χαρακτηριστικά. Και στο τέλος η ζυγαριά γέρνει υπέρ τους.

Ας τα δούμε λοιπόν αναλυτικά ένα – ένα :

Τα κουφώματα PVC είναι φθηνότερα

Πράγματι αν τα συγκρίνει κανείς με τα ξύλινα ή τα πλαίσια αλουμινίου που είναι οι βασικοί ανταγωνιστές των πλαστικών, βγαίνουν νικητές και με διαφορά μάλιστα, καθώς το ξύλο κοστίζει 20-30% περισσότερο και το αλουμίνιο κοστίζει μέχρι και 30% ακριβότερα από το υλικό αυτό.

Και στο κόστος τους υπολογίζουμε όχι μόνο την προμήθεια αλλά και την συντήρηση για την οποία θα μιλήσουμε ευθύς παρακάτω. Πρόκειται λοιπόν για μια καθ’ όλα ασφαλή επένδυση που διατηρεί και αυξάνει την αξία μιας ιδιοκτησίας.

Η σχέση κόστους-οφέλους από την αγορά και τοποθέτηση αυτής της κατηγορίας πλαισίων γέρνει αναμφισβήτητα προς την μεριά του οφέλους με το κόστος της επένδυσης να επιστρέφει εν καιρώ στον αγοραστή. Και αυτό θα γίνει απόλυτο κατανοητό και αντιληπτό συνεχίζοντας την ανάγνωση του κειμένου.

Η συντήρησή τους είναι απλή και εύκολη

Ένα από βασικά τους πλεονεκτήματα είναι και το χαμηλό κόστος συντήρησης σε όρους χρημάτων και εργασίας.

Τα κουφώματα PVC καθαρίζονται περιστασιακά με νερό και απλό απορρυπαντικό χωρίς να απαιτούνται ούτε ειδικά καθαριστικά ούτε ειδικά εργαλεία, ούτε και ειδικές γνώσεις, ενώ δεν θα χρειαστούν ποτέ βάψιμο.

Καμία σχέση δηλαδή με τα ξύλινα που χρειάζονται κάθε δυο χρόνια ξύσιμο και γυάλισμα και κάθε πέντε χρόνια περίπου βάψιμο για να διατηρούνται σε καλή κατάσταση και να αποτρέπεται η μελλοντική φθορά τους από τις καιρικές συνθήκες, την υγρασία κλπ.

Τα βινύλ αντίθετα, εμφανίζουν εξαιρετική αντοχή στις καιρικές συνθήκες και το φώς του ήλιου. Το δε καθάρισμα είναι ευκολο!

Διαρκούν περισσότερο

Εως 50 χρόνια είναι η διάρκεια ζωής των PVC πλαισίων, επιτυγχάνοντας έτσι πλήρη απόσβεση της αξίας τους, διατηρώντας ταυτόχρονα στο ακέραιο την λειτουργικότητα και την αντοχή τους.

Τα πλαίσια αυτά έχουν άπειρα πλεονεκτήματα : δεν σκουριάζουν, δεν σκευρώνουν, δεν φουσκώνουν, δεν λιώνουν, δεν ξεφλουδίζουν, δεν κιτρινίζουν, δεν αποχρωματίζονται.

Συγκεντρώνουν δηλαδή όλα θετικά που δεν βρίσκει κανείς στο ξύλο το οποίο και φθείρεται, και ταλαιπωρείται από τις καιρικές συνθήκες και ξεφτίζει και μπορεί ακόμα και να διαλυθεί με το πέρασμα του χρόνου.

Εκτός αυτού, μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορα χρώματα μέσα από την εφαρμογή μιας λεπτής στρώσης (laminate) χρώματος της επιλογής σας στην επιφάνειά τους. Μπορούμε να διαλέξουμε από μια ευρεία γκάμα χρωμάτων από την πιο ανοικτή μέχρι την πιο σκούρα απόχρωση η οποία εκτός από την αντοχή και την διάρκειά της στο χρόνο, θα αντανακλά επίσης την ζέστη και τις ακτίνες του ηλίου αυξάνοντας έτσι την προστασία της κατασκευής.    

Έχουν υψηλή ενεργειακή απόδοση 

Τα κουφώματα PVC εξασφαλίζουν μεγάλη αεροστεγανότητα και έχουν υψηλή θερμομονωτική αξία κάτι που τα καθιστά ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα.

Προσφέρουν αξιοσημείωτη εξοικονόμηση σε όρους κόστους θέρμανσης και ψύξης και ταυτόχρονα εξαιρετική ηχομόνωση, κάτι απαραίτητο αν ζεί κανείς κοντά σε ένα πολυσύχναστο αστικό κέντρο.

Στα πλαίσια αυτά μπορούν επίσης να εφαρμοστούν γρίλιες.  Πάντως και στο ζήτημα της ενεργειακής απόδοσης που εξετάζουμε εδώ, υπερτερούν ξεκάθαρα σε σχέση με τα ξύλινα πλαίσια ή τα πλαίσια αλουμινίου.

Η εκτενής χρήση τους σε ένα ακίνητο μειώνει δραστικά το ενεργειακό αποτύπωμά του, και κατ’ επέκταση το ενεργειακό κόστος για τον χρήστη/ιδιοκτήτη του ενώ η κατασκευαστική ευελιξία τους, επιτρέπει την υποδοχή τριπλών πλέον τζαμιών (αποτελούν την εξέλιξη των διπλών τζαμιών που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε και επιλέγαμε για καλύτερη μόνωση του σπιτιού μας).

Είναι πυράντοχα

Ένα ακόμη πλεονέκτημά τους είναι ότι δεν πιάνουν εύκολα φωτιά.

Προσφέρουν συν τοις άλλοις και πυρασφάλεια καθώς είναι πυράντοχα, δεν πιάνουν καθόλου εύκολα φωτιά (απαιτείται η ανάπτυξη πολύ υψηλών θερμοκρασιών) ενώ είναι φυσικά επιβραδυντικά και αυτοσβενόμενα (αυτοσβενόμενο είναι το υλικό που δεν συνεχίζει να καίγεται όταν απομακρύνεται η πηγή ανάφλεξης).

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι και σε όρους πυρασφάλειας είναι η ιδανική επιλογή αφού ούτε θα προκαλέσουν, αλλά ούτε και θα ενισχύσουν τις φλόγες σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς, κάτι που δεν ισχύει φυσικά για τα ξύλινα κουφώματα.

Με λίγα λόγια, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν θα γίνει το σπίτι σου παρανάλωμα του πυρός εξαιτίας των κουφωμάτων σου!

Είναι οικολογικά    

Πρόκειται για ένα υλικό 100% ανακυκλώσιμο και άρα άκρως οικολογικό. Να αναφέρουμε ότι  το 40% όλων των πετρελαϊκών πηγών και πηγών φυσικού αερίου καταναλώνονται για την ενεργειακή κάλυψη των κτιρίων, την στιγμή που μόλις το 4% πηγαίνει στην παραγωγή πλαστικών από το οποίο το 1% μόνον αφορά το PVC.

Επίσης, η διάρκεια ζωής του σε συνδυασμό με τα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας και ρύπανσης του περιβάλλοντος κατά την παρασκευή του, το κάνει ένα ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν.

Μπορεί δε, να ανακυκλωθεί τουλάχιστον 7 φορές (!) χάρη στην θερμοπλαστική ιδιότητά του. Κατόπιν ειδικής επεξεργασίας μπορεί να διαχωριστεί, να κομματιαστεί σε κόκκους, να πλυθεί για να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες ακαθαρσίες και να ξαναμπεί κατόπιν νέας επεξεργασίας στην γραμμή παραγωγής, επαναχρησιμοποιούμενο πια και ανακυκλωμένο. Εκτιμάται ότι συνολικά πάνω από 250.000 τόνοι PVC ανακυκλώνονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη.

Παρέχουν πολυετή εγγύηση

Οι περισσότεροι κατασκευαστές παρέχουν εγγύηση διάρκειας 25 ετών η οποία είναι κατά τι μικρότερη από την εκτιμώμενη διάρκεια ζωής τους που, όπως αναφέραμε προηγουμένως εκτείνεται σε 50+ χρόνια. Δεν είναι και λίγο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο αγοραστής εξασφαλίζει με την αγορά τους, μια πολυετή εγγύηση και έχει ουσιαστικά ξενοιάζει από το άγχος της οικονομικής επιβάρυνσης για την αποκατάσταση ζημιάς στο μέλλον. 

Είναι μη τοξικά

Να εξετάσουμε αν αυτό το τόσο ευρέως διαδεδομένο υλικό είναι ασφαλές για την υγεία μας. Φυσικά και είναι γιατί τα βινύλ πλαίσια είναι μη τοξικά και απολύτως ασφαλή.

Τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν διεξάγει πλήθος από σχετικές έρευνες που έχουν επανειλημμένα επιβεβαιώσει την ασφάλεια των προϊόντων αυτών.

Σε σχέση δε με το αλουμίνιο και το ατσάλι έχουν αποδειχθεί λιγότερο τοξικά και επιβλαβή για το περιβάλλον.

Παρ΄όλα αυτά, μήπως υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;

Αυτό που χρειάζεται να προσέξει κανείς κυρίως όταν επιλέξει να αντικαταστήσει τους ξύλινους σκελετούς των παραθύρων με αντίστοιχους βινύλ, είναι ότι θα υπάρξει απώλεια στην γυάλινη επιφάνεια που ισοδυναμεί με απώλεια φυσικού φωτός.

Αυτό συμβαίνει γιατί το βινύλ κούφωμα με το δικό του πλαίσιο & τζάμι τοποθετείται στο ήδη υπάρχον ξύλινο πλαίσιο που απομένει μετά την αφαίρεση του παραθυρόφυλλου.

Μικραίνει δηλαδή η ωφέλιμη επιφάνεια. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τον ιδιοκτήτη του σπιτιού αν υπάρχουν πολλά παράθυρα στο ακίνητο.

Σε διαφορετική περίπτωση η ανακατασκευή δεν θα προκαλέσει αισθητή αλλαγή. 

Τελικά είναι η καλύτερη επιλογή για εμένα τα κουφώματα PVC;


Σαφέστατα ναι. Αν ψάχνεις μια οικονομική λύση για την αντικατάσταση ή την εξ αρχής τοποθέτηση πλαισίων στις πόρτες και τα παράθυρα της κατοικίας σου, η οποία να συνδυάζει επίσης φθηνή και καθόλου απαιτητική συντήρηση, πυρασφάλεια και υψηλή ενεργειακή απόδοση, με μακρά διάρκεια και αντοχή στον χρόνο, πολυετή εγγύηση και παράλληλα ασφαλή για την υγεία σου και φιλική προς το περιβάλλον έχεις βρεί την πλέον κατάλληλη.

Γιατί αξίζει να επενδύσετε σε αυτά;

Τα κουφώματα PVC είναι η μακράν ιδανική λύση για εσένα. Όχι μόνο θα σε απαλλάξει από περιττά έξοδα και … «σκοτούρες» στο μέλλον αλλά θα προσφέρει στην ιδιοκτησία σου προστιθέμενη αξία. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις κατά την επιλογή σου είναι να απευθυνθείς σε επαγγελματίες του είδους οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις βάσει των πραγματικών αναγκών σου.  

Τιμές Κουφωμάτων 

[Παράθυρα Αλουμίνιου] 01
Μονόφυλλο ανοιγόμενο με ανάκλιση από 110€ με τοποθέτηση χωρίς ΦΠΑ
[Μπαλκονόπορτες PVC] 02
Μονόφυλλο ανοιγόμενο με ανάκλιση από 199€ με τοποθέτηση χωρίς ΦΠΑ

Γιατί να μας επιλέξετε

Όλα τα μέλη της ομάδας μας εργάζονται μεθοδικά και με υψηλή υπευθυνότητα. Διαφήμιση της εταιρείας αποτελούν οι παλιότεροι πελάτες μας.

Μας διακρίνουν:

  • Η χρήση άριστων – ποιοτικών υλικών.
  • Η αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος.
  • Ο ιδανικός συνδυασμός ποιότητας – τιμής.
  • Η άριστη τεχνογνωσία και αυστηρός επαγγελματισμός όλων των συνεργείων μας.
  • Η παροχή εγγύησης του έργου που θα παραδώσουμε.
  • Για να επιβεβαιώσετε τα λεγόμενα μας, δεν έχετε παρά να μας καλέσετε και να κανονίσουμε ένα ραντεβού για δωρεάν εκτίμηση του σπιτιού σας.

Να έχετε στο νου σας ότι ο χώρος που ζούμε είναι πολύ σημαντικός και η ανακαίνισή του δεν είναι… απλή υπόθεση.

>
Μετάβαση στο περιεχόμενο