fbpx
Μπαλκονόπορτες PVC - Ποιος τύπος ταιριάζει στον χώρο σου

Μπαλκονόπορτες PVC – Ποιος τύπος ταιριάζει στον χώρο σου

Μήπως σκέφτεσαι να αλλάξεις τα παλιά κουφώματα στον χώρο σου ή βρίσκεσαι σε στάδιο που νοικιάζεις ή αγοράζεις έναν καινούριο χώρο;

Σίγουρα η επιλογή των κουφωμάτων και των τύπων που θα βάλεις στις πόρτες και τα παράθυρα σου, είναι πολύ σημαντική και βασίζεται σε κάποια κριτήρια.

Αυτό συμβαίνει αφενός για αισθητικούς λόγους και αφετέρου για πρακτικούς.

Η αισθητική άποψη αφορά στο τι σου αρέσει να κοιτάζεις γύρω σου, γιατί περνάς πολύ χρόνο στο σπίτι ή και το γραφείο σου. Σκέψου ότι ακόμα και ως επισκέπτες όταν πηγαίνουμε κάπου, το πρώτο πράγμα που κοιτάζουμε είναι η διακόσμηση και γενικά η διαρρύθμιση του χώρου. Άλλη αίσθηση προσδίδουν τα λαμπερά και άνετα παράθυρα και άλλη τα μουντά, παλιά και άβολα.

Το λειτουργικό κομμάτι αφορά:

1) Στο υλικό κατασκευής (αντοχή, ενεργειακή απόδοση κλπ.), ώστε να κερδίζεις θερμότητα, χρήμα, ευκολία συντήρησης και ασφάλεια μέσα στην πάροδο του χρόνου.

2) Στο τι ταιριάζει καλύτερα στο συγκεκριμένο σημείο από άποψη χώρου, ώστε να μην "πνίγεις" έναν ήδη μικρό χώρο και να μπορείς να τον αναδεικνύεις καλαίσθητα.

Γιατί να επιλέξεις κουφώματα PVC

Τα συνθετικά κουφώματα ή αλλιώς κουφώματα PVC είναι φτιαγμένα από εξελιγμένο, συνθετικό υλικό που δεν έχει σχέση με το απλό πλαστικό. Έχουν κυριεύσει την αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως λόγω του χαμηλού κόστους.

Χαρακτηριστικά των κουφωμάτων PVC

Τα κουφώματα PVC:

  • Έχουν χαμηλό κόστος αγοράς σε σύγκριση με τα υψηλά αποτελέσματα που παρέχουν. Κάτι που κακά τα ψέματα, κοιτάζουμε όλοι μας όταν κάνουμε έρευνα αγοράς.
  • Αντέχουν στον χρόνο ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους και έτσι δεν χρειάζεται συχνή αντικατάσταση. Άρα, έχουμε εξοικονόμηση χρημάτων και το κεφάλι μας ήσυχο από την αναστάτωση μια ανακαίνισης που πρέπει να κάνουμε ξανά.
  • Είναι σταθερά και ανθεκτικά συστήματα. Χρήσιμο για τις πιθανές καταπονήσεις που έχουν από την καθημερινή χρήση.
  • Παρέχουν καλή ηχομόνωση (ιδανικό στοιχείο αν βρίσκεσαι σε περιοχή με μια κάποια φασαρία).
  • Παρέχουν εξαιρετική θερμομόνωση άρα και οικονομία, λόγω του πολυβινυλοχλωριδίου υλικού που κατασκευάζονται (ιδανική επιλογή αν βρίσκεσαι σε περιοχή με πολύ χαμηλή ή πολύ υψηλή θερμοκρασία).
  • Είναι ασφαλή και μη τοξικά για την υγεία.
  • Συντηρούνται απλά και εύκολα, χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα και δεν χρειάζονται βάψιμο.
  • Αντέχουν στο νερό και την υγρασία, ακόμα και ο θαλασσινός αέρας δεν επηρεάζει τη σύνθεση και τη λειτουργία τους.
  • Αντέχουν στη σκουριά.
  • Είναι ανακυκλώσιμα και οικολογικά υλικά.
  • Παρέχουν αντιδιαρρηκτική προστασία και μπορείς μάλιστα, να επιλέξεις την κατηγορία προστασίας που χρειάζεσαι για να αισθάνεσαι πιο ασφαλής.
  • Έχουν μια ευαισθησία στη συχνή έκθεση στον ήλιο (αυτό θα το λάβεις υπόψη σου ανάλογα με το σημείο που θέλεις να τα τοποθετήσεις) 

Δεδομένου όλων αυτών των χαρακτηριστικών και κυρίως της μακριάς διάρκειας ζωής τους, πρόκειται για μία πραγματική επένδυση!

Μπαλκονόπορτες PVC

Οι μπαλκονόπορτες είναι η σύνδεση του εσωτερικού χώρου με τον εξωτερικό, ο οποίος μπορεί να είναι ένα μπαλκόνι, μια αυλή ή ακόμη και θάλασσα. Αν προσθέσεις τις κατάλληλες πόρτες, τότε πραγματικά μπορείς να έχεις ένα όμορφο και αρμονικό αποτέλεσμα.

Γιατί και ποιος δεν θέλει να μπαίνει άπλετο φως και καθαρός αέρας μέσα στον χώρο του, ενώ ταυτόχρονα να ξεκουράζεται και να χαλαρώνει στην καθημερινότητα του!

Ας δούμε μερικά είδη από μπαλκονόπορτες και παράθυρα PVC για να πάρουμε ιδέες...

Ανοιγόμενη Μπαλκονόπορτα 

Πρόκειται φυσικά για τον πιο απλό και συχνό τύπο παραθύρου που συναντάμε στους χώρους καθημερινά.

Είναι ένα φύλλο το οποίο ανοίγει προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, μέσω των μεντεσέδων. Συνήθως οι ανοιγόμενη μπαλκονόπορτα είναι πιο κατάλληλη για μεγάλους χώρους γιατί “κλέβει” λίγο από τον εσωτερικό σου χώρο ώστε να ανοίξει.

Χαρακτηριστικά:

  • προσφέρει αισθητική άποψη
  • έχει καλή ενεργειακή απόδοση, με ειδικούς υαλοπίνακες και σφραγιστικά
  • αυξάνει τον φυσικό φωτισμό του χώρου, κάνοντας τον πιο διαμπερές, φιλόξενο και ζεστό
  • προσφέρει απόλυτη θέα προς το εξωτερικό, αφού ανοίγει εντελώς
  • συνδέει άμεσα τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο και σου επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη μετάβαση σου
  • μπορείς να επιλέξεις υλικό από PVC, αλουμίνιο, ξύλο ή και συνδυασμό τους
  • οι σύγχρονες πόρτες διαθέτουν μηχανισμούς κλειδώματος υψηλής ασφαλείας
  • αν επιλέξεις διπλά ή τριπλά τζάμια, έχεις πολύ καλή ηχομόνωση

Συρόμενη Μπαλκονόπορτα

Είναι ένας καλαίσθητος τύπος πόρτας που χρησιμοποιείται πολύ για τις βεράντες και προσφέρει στο χώρο μία όμορφη σχεδίαση και στυλ. Επιτρέπει εύκολα το φυσικό φως να περνά στον εσωτερικό χώρο. 

Το κύριο θετικό χαρακτηριστικό της είναι η ευελιξία, αφού σύρεται προς την αριστερή ή τη δεξιά κατεύθυνση (το ένα φύλλο επάνω στο άλλο) και σου δίνει τη δυνατότητα της πλήρης αξιοποίησης του χώρου. Γι’ αυτό και προτιμάται κυρίως σε μικρότερους χώρους.

Έχει τα ίδια πλεονεκτήματα με την ανοιγόμενη πόρτα, όσον αφορά την θερμομόνωση, την ηχομόνωση και την ασφάλεια. 

Μπαλκονόπορτα Φυσαρμόνικα

Η μπαλκονόπορτα τύπου φυσαρμόνικα ή αλλιώς πτυσσόμενη πόρτα, τοποθετείται συνήθως σε μεγάλα ανοίγματα και γι’ αυτό τη συναντάμε κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους. Τα φύλλα μαζεύονται στη μία από τις δύο άκρες και μετατρέπεται σε ένα μεγάλο άνοιγμα, με έναν μοναδικό τρόπο. Προσφέρει εξαιρετική θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Το υλικό όμως του κουφώματος είναι αλουμίνιο.

Παράθυρα PVC

Τα παράθυρα δεν σε οδηγούν πάντα σε εξωτερικό χώρο, αφού μπορεί να βρίσκονται στο μπάνιο, στο σαλόνι ως προσθετικό στοιχείο εκτός της μπαλκονόπορτας, στο γραφείο ή και σε μια μικρή κουζίνα. Είναι εξίσου σημαντικά για το φυσικό φως και τον καθαρό αέρα που θέλουμε να μπαίνουν μέσα.

Τα συνθετικά παράθυρα είναι ελαφριά και ανθεκτικά στον χρόνο και δεν χάνουν το χρώμα τους. 

Ας δούμε μερικούς τύπους συνθετικών παραθύρων

Μονόφυλλο παράθυρο PVC με ανάκληση

Το συναντάμε πολύ συχνά οπουδήποτε, αφού αποτελεί την πιο απλή και οικονομική λύση. Μπορεί να έχει διπλά ή τριπλά κρύσταλλα.

Δίφυλλο παράθυρο PVC με ανάκληση

Είναι ο ίδιος τύπος με το μονόφυλλο, σε δίφυλλο σχεδιασμό. Επίσης με διπλά ή τριπλά κρύσταλλα.

Δίφυλλο συρόμενο παράθυρο PVC

Το συρόμενο παράθυρο λειτουργεί όπως και η συρόμενη μπαλκονόπορτα: σύρεται το ένα φύλο επάνω στο άλλο προς τα δεξιά ή τα αριστερά, χωρίς να προεξέχουν.

Σταθερό παράθυρο PVC

Πρόκειται για σταθερό παράθυρο που δεν ανοίγει. Συνήθως τοποθετείται σε σημεία που θέλουμε να μπαίνει μονίμως το φως και που δεν υπάρχει πρόβλημα με τον εξαερισμό του χώρου.

Δίνει την εντύπωση ενός πορτραίτου στον τοίχο, επειδή έχει σταθερά και ανεμπόδιστα οπτική επαφή με τη θέα και τον περιβάλλοντα χώρο.

Επειδή δεν μπαίνει μέσα αέρας, σκόνη και υγρασία, προσφέρει μέγιστη θερμομόνωση. Θεωρείται από πολλούς, μία εξαιρετική αισθητική προσθήκη.

Σημάδια-λόγοι που δείχνουν ότι οι πόρτες και τα παράθυρα θέλουν αλλαγή

1. Φθορά. Οπωσδήποτε Νο1 σημάδι για κάτι τέτοιο, είναι η υγρασία, η βροχή και το αεράκι που μπάζει τους χειμερινούς μήνες. Τότε, μάλλον τα κουφώματα και τα τζάμια δεν ανταποκρίνονται άλλο. Και ως γνωστόν, η υγρασία είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς για την υγεία του ανθρώπου και του ίδιου του χώρου.

Γενικά τα κουφώματα συντηρούνται με εύκολο τρόπο. Όταν όμως η σήψη ή η στρέβλωση έχει εισχωρήσει για τα καλά, τότε είναι δύσκολο να σταματήσει η φθορά και να μην επηρεαστεί η σωστή λειτουργία τους.

2. Διαρροή. Με το πέρασμα της υγρασίας στο εσωτερικό και με την έλλειψη φωτός (που πλέον θα διαπερνά λιγότερο), θα βρίσκεις κανονικές σταγόνες νερού και τελικά... όλα οδηγούν και στη μούχλα! Θα δεις θολούρα και υγρασία μέσα στο τζάμι του παραθύρου. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν τα λάστιχα στεγάνωσης έχουν φύγει ή αν το κούφωμα δεν εγκαταστάθηκε σωστά από την αρχή. 

3. Φουσκωμένος λογαριασμός. Αν λοιπόν ο χειμώνας εισχωρεί εύκολα στον εσωτερικό χώρο, τότε θα καις όλο και περισσότερο θέρμανση και όταν η θέρμανση θα ξεφεύγει εύκολα από τον χώρο, πάλι θα καις όλο και περισσότερη. Και τελειωμό δεν έχει! Το ίδιο ισχύει και για τους θερινούς μήνες που χρησιμοποιούμε το κλιματιστικό. 

Δηλαδή και έρχεται υψηλός λογαριασμός, και θέρμανση δεν έχεις!

Άρα μιλάμε για μία κακή ενεργειακή απόδοση!

Βλέπεις λοιπόν, πως είναι σαν φαύλος κύκλος που το ένα φέρνει το άλλο!

Μπορείς να ελέγξεις την αποτελεσματικότητα τους αν σταθείς από δίπλα και αισθάνεσαι το κρύο, ενώ υπάρχει διαφορετική θερμοκρασία στο υπόλοιπο σπίτι. 

4. Κακή ηχομόνωση. Σίγουρα είναι ενοχλητικό και κουραστικό να ξαπλώνεις και να ακούς ξεκάθαρα τους ήχους που έρχονται απ 'έξω ή από τους δίπλα. Ο σχεδιασμός των μοντέρνων κουφωμάτων έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώνει την μεταφορά ήχου και να ανεβαίνει η ποιότητα ζωής.

5. Ανοιγοκλείνουν με δυσκολία. Είναι πολύ κουραστικό να πρέπει συνέχεια να καταβάλλεις κόπο για να ανοιγοκλείσεις τη μπαλκονόπρτα σου. Πόσο μάλλον αν είναι καλοκαίρι! Η σημαντικότητα όμως αυτού του λόγου, έχει να κάνει περισσότερο με τη στιγμή έκτακτης ανάγκης που ίσως χρειαστεί να τρέξεις από εκεί. 

6. Παλιά τεχνολογία. Σίγουρα τα σημερινά ενεργειακά κουφώματα νέας τεχνολογίας είναι πολύ πιο αποδοτικά από τα παλιά. Όπως είπαμε, αν υπάρχει χαμηλή απόδοση ενέργειας και υψηλοί λογαριασμοί, τότε οικονομικά σε συμφέρει να βάλεις καινούρια και όχι να συντηρείς με βάσανα τα παλιά και φθαρμένα. 

Και για αισθητικούς λόγους επίσης!

Και από τα πρώτα πράγματα που κοιτάζουμε όταν πηγαίνουμε να δούμε έναν χώρο για αγορά ή ενοικίαση, είναι αν τα κουφώματα είναι παλιά ή ανακαινισμένα. Προσοχή! Σημαντικό!

7. Το τζάμι είναι μονό. Και τι σημαίνει αυτό; Πολύ κρύο το χειμώνα και πολλή ζέστη το καλοκαίρι. Αυτό το βλέπουμε συνήθως σε παλιά κτήρια και παλιές κατοικίες. 

Αυτοί ήταν οι κυριότεροι λόγοι υγείας και οικονομίας που θα σε κάνουν να αποφασίσεις για την αλλαγή των κουφωμάτων στις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα.

Η ώρα της επιλογής

Ήρθε λοιπόν το σημείο που αναρωτιέσαι ποιος τύπος μπαλκονόπορτας και παραθύρου ταιριάζει στο σπίτι ή τον χώρο εργασίας σου!

Η απάντηση βρίσκεται στο συνδυασμό όσων είδαμε και θα σου τα αναφέρω συνοπτικά:

  • η αισθητική και το γούστο σου
  • οι διαστάσεις του χώρου
  • το ύφος του κάθε δωματίου (μπορεί να επιλέξεις έναν χώρο που να θέλεις να του βάλεις σταθερά παράθυρα, ξεκάθαρα για στυλ και ομορφιά)
  • ο φωτισμός και ο αερισμός του χώρου 
  • η θερμομόνωση και η ηχομόνωση
  • η ασφάλεια
  • και φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να βγάλουμε απ’ έξω τους οικονομικούς παράγοντες 

Ένα είναι το σίγουρο… Πώς υπάρχουν λύσεις και συνδυασμοί για όλα! Βρες τις πόρτες και τα παράθυρα που θέλεις, με βάση το μέγεθος, το χρώμα και το σχέδιο.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, επικοινώνησε μαζί μας.

Δες εδώ: πώς να καθαρίσεις τις σίτες των παραθύρων σου


Ρίξτε μία ματιά εδώ Ίσως να σας ενδιαφέρουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοιγόμενα ή συρόμενα κουφώματα; Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
6 συμβουλές για την επιλογή κουφωμάτων αλουμινίου για την εξοικονόμηση ενέργειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ποια είναι τα καλύτερα κουφώματα αλουμινίου για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς να συντηρήσετε και να καθαρίσετε τα κουφώματα PVC για να διαρκέσουν περισσότερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα καλύτερα ξύλινα κουφώματα για το σπίτι σου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις την ιδανική επιλογή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συντήρηση κουφωμάτων αλουμινίου: Οδηγός για ένα σωστό και ποιοτικό αποτέλεσμα

Error: The quiz is no longer available!

Όλα τα μέλη της ομάδας μας εργάζονται μεθοδικά και με υψηλή υπευθυνότητα. Διαφήμιση της εταιρείας αποτελούν οι παλιότεροι πελάτες μας.

Εγγραφείτε για να λάβετε [εκπληκτικό όφελος]!

  • Η χρήση άριστων – ποιοτικών υλικών.
  • Η αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος.
  • Ο ιδανικός συνδυασμός ποιότητας – τιμής.
  • Η άριστη τεχνογνωσία και αυστηρός επαγγελματισμός όλων των συνεργείων μας

onoma

Email*

Τηρούμε αυστηρά τα Πρωτόκολλα προσωπικών δεδομένων

>
Μετάβαση στο περιεχόμενο