fbpx

Service

Επισκευή Συντήρηση Κουφωμάτων ALU / PVC

δΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

€00

/ Επίσκεψη

 • Έλεγχος της κάσας
 • Έλεγχος περιμετρικών μηχανισμών (πχ λάστιχα, βουρτσάκια κλπ)
 • Έλεγχο των μηχανισμών κίνησης και ασφάλειας 

Πως Ξεκινάμε

Αρχικά ο εξειδικευμένος τεχνικός θα επισκεφθεί τον χώρο σας και θα καταγράψει τα κουφώματα, εξετάζοντάς τα εσωτερικά και εξωτερικά σχολαστικά, προκειμένου να εντοπίσει τυχόν φθορές και προβλήματα στην λειτουργία τους.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου θα ακολουθήσει τα εξής βήματα :

bhma#1

Έλεγχο της κάσας

Έλεγχο της κάσας του κάθε πλαισίου και της κατάστασης του αρμού μεταξύ πλαισίου και τοίχου

BHMA #2

Έλεγχο της κατάστασης

Έλεγχο της κατάστασης των περιμετρικών μηχανισμών (πχ λάστιχα, βουρτσάκια κλπ)

BHMA #3

Έλεγχο των μηχανισμών

Έλεγχο των μηχανισμών κίνησης και ασφάλειας για το αν λειτουργούν καλά (τσεκάρισμα των μεντεσέδων, του μηχανισμού ανάκλησης κλπ)

BHMA #4

Έλεγχος κατάστασης τζαμιών

Έλεγχο της κατάστασης των τζαμιών (για τυχόν φθορές, καλή επαφή με το πλαίσιο που δεν αφήνει πέρασμα για υγρασία ή αέρα κλπ)

BHMA #5

Έλεγχο μεταλλικών μηχανισμών

Έλεγχο της κατάστασης των μεταλλικών μηχανισμών (πχ ράουλα και κλειδαριές), ρύθμιση αν είναι απαραίτητο και λίπανση αν χρειάζεται.

Ποιοι είναι οι συχνότεροι λόγοι επισκευής των κουφωμάτων;

Υγρασία στο τζάμι

Πρόκειται για αυτό το αντιαισθητικό στην όψη πρόβλημα που δημιουργεί η διείσδυση υγρασίας εντός των υαλοπινάκων και το οποίο πέρα από την εμφάνιση, είναι επιβαρυντικό και για την συντήρηση των κουφωμάτων.

Συνήθως εμφανίζεται ως αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών κακοτεχνιών.

Πρόβλημα στα παρελκόμενα του μηχανισμού

Τα λάστιχα και τα βουρτσάκια πέριξ των μηχανισμών κύλισης και ασφάλισης με τον χρόνο φθείρονται και χρήζουν αντικατάστασης προκειμένου να εξασφαλίζεται η προστασία και η σωστή λειτουργία των μηχανισμών και των μεταλλικών εξαρτημάτων τους καθώς και μονωτική ιδιότητα των πλαισίων.

Όταν τα βουρτσάκια αρχίσουν να φθείρονται, η μόνωση που προσφέρουν ελαττώνεται.

Έτσι εύκολα μπαίνει κρύος αέρας τον χειμώνα και η θέρμανση δραπετεύει…

Σπάσιμο / Ράγισμα τζαμιού

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιο χτύπημα μπορεί να ραγίσει το τζάμι του παραθύρου ή της μπαλκονόπορτας ή ακόμα και να το σπάσει (αν και πιο σπάνιο βέβαια).

Η αντικατάσταση του υαλοπίνακα και η τοποθέτησή του με ακρίβεια στο υφιστάμενο πλαίσιο είναι μια από τις συχνότερες επισκευαστικές εργασίες.

Εισροή αέρα

Όταν μπαίνει αέρας από κάποιο σημείο της μπαλκονόπορτας συνήθως ακούγεται ένα χαρακτηριστικό σύριγμα – που μπορεί να γίνεται ενοχλητικό με την ώρα – ενώ αν κάποιος κάθεται κοντά στην πόρτα ή το παράθυρο μπορεί να νιώσει και το ρεύμα αέρα να το διαπερνά.

Με αυτήν την βλάβη χάνεται η μονωτική ιδιότητα του κουφώματος ενώ δημιουργούνται και τριγμοί από την ένταση του αέρα.

Η βλάβη αυτή οφείλεται συνήθως στην φθορά του χρόνου ή σε κάποια κακοτεχνία κατά την αρχική τοποθέτησή των κουφωμάτων.

Σίτα συρόμενη μονόφυλλη (6)

Βλάβη στην σίτα

Πολλά σπίτια και γραφεία επιλέγουν να βάλουν μαζί με τα πλαίσια των πορτοπαραθύρων και σίτες για την αποτροπή εισόδου ενοχλητικών εντόμων.

Οι σίτες πέρα από το πανί τους, εφαρμόζονται με τον οδηγό τους και τα λάστιχά τους.

Η συνηθέστερη βλάβη είναι η σίτα να κοπεί σε κάποιο σημείο δημιουργώντας κενό οπότε εκεί χρειάζεται αντικατάσταση το πανί της σίτας.

Άλλες επισκευαστικές εργασίες μπορεί να γίνουν στον οδηγό, το λάστιχο ή άλλο μέρος της.

Βλάβη στα ρολά

Αν η βλάβη γίνει στα φυλλαράκια των ρολών ή αλλιώς στην ψάθα ρολών, μπορούν να αλλαχθούν μεμονωμένα χωρίς να χρειάζεται να αλλάξει όλο το ρολό.

Πρόβλημα στον μηχανισμό

Το συνηθέστερο πρόβλημα του μεταλλικού μηχανισμού κύλισης, ανάκλισης ή ασφάλισης των κουφωμάτων (κλειδαριές) είναι να «κολλάει», παρουσιάζοντας δυσκολία στο άνοιγμα και στο κλείσιμο, «τρίξιμο» κλπ.

Αυτό κυρίως συμβαίνει λόγω ανεπαρκούς λίπανσης των μεταλλικών εξαρτημάτων κατά την διάρκεια που χρησιμοποιούνται ή λόγω φθοράς (πχ τα ράουλα / ροδάκια έχουν χαλάσει, οι μεντεσέδες δεν δουλεύουν, έχουν σπάσει τα εσωτερικά γρανάζια κλπ).

Αυτό ισχύει και για απλές πόρτες, και για πτυσσόμενες ακόμα και πόρτες φυσαρμόνικα, για παντζούρια και συρόμενα πλαίσια..

Φθορά κάσας

Η κάσα της μπαλκονόπορτας είναι λογικό με την πάροδο του χρόνου να εμφανίσει σημάδια φθοράς με συχνότερες τις γρατζουνιές ή σημάδια από τυχόν χτυπήματα.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι τα κουφώματα αλουμίνιο και το PVC σαν υλικά είναι πολύ ανθεκτικά, σε αντίθεση με το ξύλο που χρειάζεται συχνά συντήρηση γιατί ο χρόνος αφήνει έντονα τα σημάδια πάνω του.

Άλλο ένα πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί είναι να φθαρεί ο αρμός μεταξύ τοίχου και πλαισίου.

What's included

Ποιες είναι οι συνηθέστερες επιδιορθωτικές εργασίες και εργασίες συντήρησης;

 • Τοποθέτηση πρόσθετων κλειδαριών ή ασφαλειών αν υπάρχει ανάγκη (το θέμα της ενίσχυσης της ασφάλειας το αναλύουμε περισσότερο παρακάτω)
 • Αντικατάσταση του ιμάντα και της ταμπακιέρας του ρολού
 • Αλλαγή της τσιμούχας και των ροδακιών (ράουλων) των μηχανισμών
 • Επιδιόρθωση των μοτέρ ρολών (αν υπάρχουν)
 • Λίπανση, επιδιόρθωση ή αντικατάσταση των μηχανισμών κάθε είδους
 • Αντικατάσταση των ραγισμένων τζαμιών
 • Αντικατάσταση των απλών τζαμιών με ενεργειακούς υαλοπίνακες
 • Επιδιόρθωση των μεντεσέδων αν επηρεάζουν το σωστό και ασφαλές κλείσιμο των πορτών και παραθύρων
 • Στεγανοποίηση του πλαισίου μεταξύ της κάσας και του τοίχου
 • Αναβάθμιση της λειτουργικότητας με την αντικατάσταση παλαιότερων χρολονολικά εξαρτημάτων από προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας
 • Αναβάθμιση και βελτίωση της μόνωσης και της στεγανότητας των πλαισίων

Τι λένε οι πελάτες μας

Επαγγελματίες σαν αυτούς σπανίζουν στις μέρες μας! Συνεπείς, ευγενικοί, έκαναν ότι μπορούσαν για να φτιάξουν την πόρτα χωρίς να πρέπει να αλλαχτεί ο μηχανισμός,με μόνο τους σκοπό να μην ξεφύγουμε οικονομικά! Όταν αυτό δεν μπορούσε να γίνει, έκαναν τα πάντα να βρουν τον μηχανισμό,τον πέρασαν σε χρόνο ρεκόρ και προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν με το συμμάζεμα!Δεν έχω λόγια!Τα 5 αστέρια είναι λίγα!

Μαρια Κ

Μπράβο στους επαγγελματίες μου άρεσε πάρα πολύ η δουλειά Ήταν εξυπηρετικοί σε πολύ καλές τιμές

Εμπιστευτείτε τους καλύτερους στο είδος

Η συντήρηση και η επισκευή των κουφωμάτων σας δεν είναι μια υπόθεση που μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον καθένα.

Η καλύτερη επιλογή είναι να απευθυνθείτε σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο που θα εκτιμήσει σωστά το μέγεθος της ζημιάς ή τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης και θα προτείνει τις κατάλληλες επιδιορθωτικές κινήσεις - ακόμα και τυχόν αναγκαία αναβάθμιση των κουφωμάτων - προκειμένου να εξασφαλίσετε το σωστό αποτέλεσμα για το σπίτι ή το γραφείο σας.

Οι επαγγελματίες μας θα επισκεφθούν τον χώρο σας και θα σας προτείνουν τα καλύτερα υλικά της αγοράς, στις ανταγωνιστικότερες τιμές προϊόντων και παροχής υπηρεσιών που κυκλοφορούν.

Μην αφήσετε το service των κουφωμάτων σας στην τύχη. Καλέστε τώρα την εταιρία μας για μια επίσκεψη των συνεργατών μας στον χώρο σας και αφήστε τα υπόλοιπα στα έμπειρα χέρια των ειδικών μας.

Κούφωμα αλουμινίου συρόμενη σπαστή μπαλκονόπορτα
Συστήματα κουφωμάτων Alumil
Συστήματα Schuco
Συστήματα κουφωμάτων Europa
Συστήματα Etem
Συστήματα Exalco
>
Μετάβαση στο περιεχόμενο